YetAnotherForum

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Νεος και ερωτησεις για cnc
gebillgr
#11 Posted : Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 2:26:54 πμ(UTC)

Rank: Gooroo

Groups: Member

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Φιλε montana καλησπερα

κοιτα κατι ετοιμα κινεζικα ετσι για να μπεις στο κλιμα.

http://cgi.ebay.co.uk/Sa...AVER-mill-PCBs-engraving

http://cgi.ebay.co.uk/17...uter-engraving-machines

http://cgi.ebay.co.uk/CN...ling-and-milling-machine

Τωρα οσον αφορα ετοιμο η φτιαχτο μονος σου συμεριζομαι  τις αποψεις του Πανου και του Χαρη

απλα σκεφτεσαι ζυγιζεις και αποφασιζεις.

Εγω προσωπικα εχω διαλεξει το φτιαχτο μονος σου για γνωση,εμπειρια και ικανοποιηση 

φαντασου οτι και εγω οδηγηθηκα στο να φτιαξω ενα cnc απο τα ξυλινα καραβια που εχω ξεκινησει.

απλα οπως λεει και ο Χαρης ειναι χομπι εσυ αποφασιζεις σε τι επιπεδο θα το φτασεις.

Χαρη εχεις δικιο για το τυπο της Καστοριας ρε Γαμωτο και το Γ κεφαλαιο αντε να δεχτω οτι δεν το νοιαζει το φινιρισμα και κοιταει το λειτουργικο κομματι

αλλα αν δεν με απατουν τα ματια μου τα περισσοτερα ηταν 3D μοντελα με φοντο την εξοχη δεν λεω καλη η εξοχη

τα μηχανηματα που ειναι

γιατι απο τα live που εχει στις φωτο συγνωμη αλλα αν αυτος φτιαχνει και τα υπολοιπα πολυ αμφιβαλω

που ακουστηκε σε επαγγελματικο μηχανημα και οι κολησεις να μην ειναι ραφες κια οχι σε σημεια ελεος.

Αυτα απο εμενα φιλε montana. 

Υ.Γ.Ειχε σταματησει για λιγο καιρο το μηχανημα μου λογω υποχρεωσεων αλλα σε λιγο καιρο θα ανεβασω φωτο γιατι ξεκιναω και παλι

Βασιλης

Keep on rocking
sv3aqo
#12 Posted : Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 1:57:26 μμ(UTC)

Rank: Genius

Groups: Moderator
Man

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Οι απαντήσεις εδόθησαν από τους προλαλήσαντες.
Πάνο δεν διαφωνώ μαζί σου κι εγώ δουλεύω με cnc και ακρίβειες του .001.

Αλλά το έχω πει και το ξαναλέω, πρώτα σκέφτεσαι τι θέλεις και με πόσα και μετά φτιάχνεις.
Προϋπόθεση να πιάνει το χέρι σου.

Το φτηνό που φτιάχνουμε είναι με ξύλο απλά ρουλεμανάκια με κόστος 0 έως 100€ και 200€ ο κοντρολερ και τα μοτέρ.
Αυτό το μηχάνημα θα μείνει στη σχολή, θα χαριστεί και δεν αξίζει να δώσει περισσότερα χρήματα.
Η δε ακρίβεια του θα είναι στη χειρότερη περίπτωση 0.1

Αγαπητέ Μοντάνα πήρα το μήνυμα σου αλλά δυστυχώς δεν εμπορεύομαι το χόμπι.
Αν δεν έχεις την ικανότητα να φτιάξεις κάτι, και τα 3 λινκ πιο πάνω είναι αξιόλογα.
Από μένα ότι πληροφορία, βοήθεια θέλεις ευχαρίστως αλλά όχι μασημένη τροφή.

Πάνο μίλησα για το λινκ που έδωσε ο 3Δ ποιο πάνω. Ρίξε μια ματιά και αν δεν φρικάρεις πες μου.
montana
#13 Posted : Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 4:47:44 μμ(UTC)
Rank: Newbie

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)

sv3aqo wrote:
Οι απαντήσεις εδόθησαν από τους προλαλήσαντες. Πάνο δεν διαφωνώ μαζί σου κι εγώ δουλεύω με cnc και ακρίβειες του .001. Αλλά το έχω πει και το ξαναλέω, πρώτα σκέφτεσαι τι θέλεις και με πόσα και μετά φτιάχνεις. Προϋπόθεση να πιάνει το χέρι σου. Το φτηνό που φτιάχνουμε είναι με ξύλο απλά ρουλεμανάκια με κόστος 0 έως 100€ και 200€ ο κοντρολερ και τα μοτέρ. Αυτό το μηχάνημα θα μείνει στη σχολή, θα χαριστεί και δεν αξίζει να δώσει περισσότερα χρήματα. Η δε ακρίβεια του θα είναι στη χειρότερη περίπτωση 0.1 Αγαπητέ Μοντάνα πήρα το μήνυμα σου αλλά δυστυχώς δεν εμπορεύομαι το χόμπι. Αν δεν έχεις την ικανότητα να φτιάξεις κάτι, και τα 3 λινκ πιο πάνω είναι αξιόλογα. Από μένα ότι πληροφορία, βοήθεια θέλεις ευχαρίστως αλλά όχι μασημένη τροφή. Πάνο μίλησα για το λινκ που έδωσε ο 3Δ ποιο πάνω. Ρίξε μια ματιά και αν δεν φρικάρεις πες μου.

καλημερα σε ολους! να παρουμε τα πραματα απο την αρχη.

οπως ειπα στην αρχη θα ηθελα ενα ετοιμο ρουτερ για το λογο οτι δεν εχω καμια εντελως σχεση με μεταλα.δεν ξερω που θα βρω τι και κυριως δεν εχω μηχανηματα να τα επεξεργαστω.

ενας αλλος λογος ειναι οτι δεν ξερω να κανω αγορες απο εξωτερικο και αρα θα εχω προβλημα και σε αυτο.αυτος ειναι ο λογος που δεν θελω να το φτιαξω μονος μου.

τα χερια μου "πιανουν" αρκετα καλα πιστευω αλλα οχι σε μεταλα που χρειαζονται στην περιπτωση τοy cnc.

τωρα τα 3 λινκ με τα κινεζικα cnc μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με της τιμες!να μου πεις κινεζικα ειναι κατι δεν θα πηγαινει καλα στο μηχανημα αλλα επιδει εχω παρει μερικα επιτραπεζια κινεζικα μηχανηματα πχ κορδελα μικρη/φαλτσοδισκο/πλανια μπορουν με μια πολυ μικρη μετατροπη σε μερικα σημεια που "πασχουν" να γινουν πολυ καλα εργαλεια.

τωρα για να μην υπαρχουν υποψιες απο αλλους,στο μνμ που σου εστειλα φιλε sv3aq σου ειπα οτι ειδα να λενε για 1000δες ευρω και επαθα πλακα.σε ρωτησα αν υπαρχει καποιο παλικαρι που να μπορει να μου φτιαξει ενα ρουτερ και βεβαια να πληρωθει κανονικα.δεν νομιζω να ζητησα κατι παραξενο.ζητησα μαστορα να το φτιαξει και να τον πληρωσω.

The machinist
#14 Posted : Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 3:27:43 πμ(UTC)

Rank: Administration

Groups: Administration
Man

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
montana wrote:

τωρα τα 3 λινκ με τα κινεζικα cnc μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με της τιμες!να μου πεις κινεζικα ειναι κατι δεν θα πηγαινει καλα στο μηχανημα αλλα επειδει εχω παρει μερικα επιτραπεζια κινεζικα μηχανηματα πχ κορδελα μικρη/φαλτσοδισκο/πλανια μπορουν με μια πολυ μικρη μετατροπη σε μερικα σημεια που "πασχουν" να γινουν πολυ καλα εργαλεια.

τωρα για να μην υπαρχουν υποψιες απο αλλους,στο μνμ που σου εστειλα φιλε sv3aq σου ειπα οτι ειδα να λενε για 1000δες ευρω και επαθα πλακα.σε ρωτησα αν υπαρχει καποιο παλικαρι που να μπορει να μου φτιαξει ενα ρουτερ και βεβαια να πληρωθει κανονικα.δεν νομιζω να ζητησα κατι παραξενο.ζητησα μαστορα να το φτιαξει και να τον πληρωσω.

Φιλε Μοντανα ειπες τη λεξη κλειδι!"Μετατροπη"Εκει εγκειται η ολη φαση!Παιρνεις ενα μηχανημα και το βελτιωνεις.Μπορεις να κανεις ενα κινεζικο μηχανημα να πεταει,αν προσεξεις που εχει προβλημα και το φτιαξεις.Οσο για το ΠΜ που εστειλες στον Χαρη,τι υποψιες να δημιουργησεις???Και μεις που νομιζαμε οτι θελετε να κανετε πραξικοπημα!!!

Ευλογο αυτο που τον ρωτησες!Οσο για τα "χιλιαρικα" οντως!Βρε μοντανα μπηκες σε ενα χωρο που δεν ειχες ξανασχοληθει,λογικο ειναι να παθεις μια και δυο "πλακες".

Ειδα τα λινκ που σου εδωσε ο Βασιλης

Σκεψου τα σοβαρα,μην κοιτας οτι ειναι κινεζικα...Στα χρηματα που θες να διαθεσεις δεν σε παιρνει για κατι αλλο.Πολυ καλες τιμες!Και φαινονται προκομενα.

Αλλο πραγμα που πρεπει να σκεφτεις ειναι οτι δεν χρειαζεται να βιαστεις και να διαθεσεις ολα τα χρηματα με την μια!Εμεις τι νομιζεις,οτι τα πηραμε/φτιαξαμε ολα σε μια νυχτα?

Κανε καποια οικονομια και δωσε κατι παραπανω!Αργα και μεθοδικα,εκτος αν σου περισσευουν!

Οσο για να στο εφτιαχνε καποιος δεν θα σου ερχοταν πιο φθηνα!Συνηθως οταν ο "πελατης" θελει φθηνα πραγματα,ξεκινανε οι τσαπατσουλιες!!!

Σου εβαλα το μικροβιο,για ξανασκεψου το!

Χαρη,τωρα το ειδα το λινκ!!!Τι τιμες ειναι αυτες, 50 και 70 χιλιαρικα για στραντζαριστα???Οι φωτο ειναι κορυφαιες!Οντως 3D renders

Με 70 χιλιαρικα εγω σου φτιαχνω ρουτερ ενα στρεμα να κλαδευεις τις πορτοκαλιες με ακριβεια!!

Αυτο που οφειλω να παραδεχθω στον τυπο ειναι οτι σε καποια μηχανηματα χρησιμοποιει γραμμικα σερβο,αυτα ειναι οντως ακριβα!Τα υπολοιπα ομως...

Αυτα!

YΓ Μοντανα για πες μας τις σκεψεις σου,αισθανεσαι μια λιγουρα στο στομαχι και μια ανακατοσουρα στην τσεπη?

Καλως ηρθες στο club!

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
montana
#15 Posted : Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 1:11:05 μμ(UTC)

καλημερα σε ολους!

κινεζικα μεν αλλα οικονομικα δεν.αν και δεν εχω ιδεα απο cnc,για τα χρηματα που διαθετω πιστευω ειναι μια χαρα.ενταξει για hobby πιο πολυ το θελω και οχι για επαγγελματικο εργαλειο.

εκει που κολλαω ειναι στης αγορες απο εξωτερικο.δεν εχω ξανακανει και φοβαμαι καποια πραματα οπως να παρει τα χρηματα ο κινεζος και ποιος τον ειδε μετα,να στειλει χαλασμενο μηχανημα και αντε μετα να βρεις ακρη με τον κινεζο.

κατι αλλο που ειδα στα 3 λινκ ειναι οτι σε καποια δεν εχει ολα τα εξαρτηματα πανω,δεν λεω για το pc η το ρουτερ που σκαλιζει αλλα για μοτερ και τλπ.ισως κανω λαθος ομως,τα αγγλικα μου δεν με βοηθανε τοσο.

καποιες αλλες αποριες που εχω ειναι,αντε και πηραμε το μηχανημα απο τον κινεζο,τι αλλο θελει?ενα pc με το καταλληλο προγραμμα και ενα ρουτερ?δεν θελει αλλα εξαρτηματα μηχανηκα η ηλεκτρικα?και κατι αλλο που ειδα ειναι οτι η επιφανεια εργασιας στα μικρα cnc ειναι καπου στα 40Χ40.εγω θα ηθελα καπου στα 100Χ40.σε αυτο παιζει μεγαλο ρολο κατα ποσο μεγαλη ειναι η τσεπη του αγοραστη?

The machinist
#16 Posted : Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 9:36:29 μμ(UTC)

Man

Φιλε Μοντανα,

Εγω προσωπικα εχω κανει εκατονταδες αγορες απο εξωτερικο!Θες τις εντυπωσεις μου? 100% των πραγματων που εχω παρει,εχουν ερθει.Αναγκαστικα θα ψωνισεις απο εξωτερικο,γιατι εδω οι τιμες ειναι ΦΩΤΙΑ!Αναγκαστικα θα μαθεις και Αγγλικα τοτε!

Μοντανα εσυ απο οτι καταλαβα θες "turn key solution" (γυρναω το κλειδι και παιζει!)Αυτο κοστιζει ομως.Οντως μπορει το μηχανημα να μην ειναι κομπλε αλλα...

Παρε το μηχανημα βρε και μετα οτι χρειαστει εμεις θα σου πουμε απο που να το παρεις!Αν δεν εχεις το μηχανημα στα χερια σου,τοτε πως θα ξερεις τι λειπει?

Ακου επι γραμματικα ενα μηχανημα απο τι αποτελειται για να ξερεις περιπου τι λειπει!

1 Σασσι με οδηγους και τις βιδες(ατερμονες που μεταδιδουν κινηση απο τα μοτερ στους αξονες)Το μηχανημα δηλαδη!

2 Τρια Μοτερ για βασικο 3αξονικο μηχανημα

3 Οι οδηγοι των μοτερ (drives,inverters,amplifiers) καθε κατασκευαστης εχει και διαφορετικη ονομασια!

4 Ο controller που στην προκειμενη ειναι το Mach3.Υπαρχουν και hardware controllers οπως το Grex,το smoothstepper αλλα αυτα ειναι για μετα

5 Το τμημα τροφοδοσιας του μηχανηματος

6 Το μοτερ κοπης

Αυτα,μπορει να εχω παραλειψει και κατι βεβαια...

Εχεις αγχωθει να τα παρεις ολα με την μια!

Σιγα,σιγα!

Οσο για τις διαστασεις ειναι αναλογες με το βαθος της τσεπης του αγοραστη οντως.Παραδειγμα ενα ρουτερ 40Χ40 θελει 10 εκατοστα βαθος τσεπης,ενα μηχανημα 100Χ100 θελει 20 εκατοστα τσεπης

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
_3D_
#17 Posted : Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 1:59:47 πμ(UTC)

Rank: Advanced Member

Man

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Έτσι ένας να ρωτάει, πολλοί να μαθαίνουμε ...και να κρατάω σημειώσεις!!!

Το βάθος τσέπης μου άρεσε... με καλύπτει το 40Χ40!
Αστέριος - http://blast-hobbies.zymichost.com

"Ήφαιστος 1000" είναι ο κάμινός μου.
montana
#18 Posted : Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 7:03:18 μμ(UTC)

μα ετσι ειναι φυσικα,κανουμε ερωτησεις για να βλεπουν οι αλλοι αλλιως επρεπε να απαντανε τα παιδια σε 100αδες ποστ.

στο θεμα μας ξανα

αντε και παραγγηλαμε απο τον κινεζο το μηχανημα πχ αυτο στο δευτερο link που αναφερει ο gebillgr (με τον firefox δεν μπορω να κανω copy-past)

τι αλλο θα χρειαστουμε για να δουλεψει το μηχανημα?

gebillgr
#19 Posted : Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 10:49:48 μμ(UTC)

Rank: Gooroo

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

montana καλησπερα

Για να κανεις copy-paste στο firefox πρεπει να προσθεσεις καποιες γραμμες σε ενα αρχειο στο φακελο του firefox αν ακουλουθησεις

τις οδηγιες στο error που σου βγαζει θα το φτιαξεις.

εδω ειναι το λινκ για το πως γινεται http://www.mozilla.org/e...sdemo/securityprefs.html

αν δεν βρεις ακρη μπορεις να κανεις  copy-paste απο το μενου edit κανονικα.

Προυποθεση να πας πρωτα στο folder options τον windows και να τσεκαρεις την επιλογη show hiffen files για να σου βγαλει τους φακελους

που αναφερουν οι οδηγιες.

Με την ευκαιρεια να ρωτησω και εγω πως αντιγραφουμε ενα κοματι απο το κειμενο μιας απαντησης και εμφανιζεται σε πλαισιο

στη δικια μας απαντηση με τον τιτλο gebillgr wrote. 

το μηχανημα το δευτερο φαινεται καλο ερχεται απο οτι λεει o chinaman κομπλε εχει ακομα και ρουτερ εκτος απο limit switch τα οποια ειναι ευκολο να τοποθετηθουν

το μονο που θα πρεπει να τον ρωτησεις  ειναι  αν το στελνει μονταρισμενο απλα ενα μεγαλο κουτι εχει ογκο οποτε δεν ξερω τη γινεται στο τελωνειο

για ρωτα αν το στελνει σαν gift η sample συνηθως δεν εχει χρεωση με αυτη τη μεθοδο 

και επισης ειναι σε δημοπρασια οποτε δεν ξερεις ποσο μπορει να φτασει η τιμη του.

Συμβουλη εχε υπομονη και συνεση αφου προκειται για το πρωτο και ειναι hobby.

Βασιλης

Keep on rocking
The machinist
#20 Posted : Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 1:56:33 πμ(UTC)

Man

Μοντανα ο Βασιλης σου ειπε καποια πραγματα...Εχει δικιο.

Βασιλη οταν θες να "αντιγραψεις" ενα κειμενο απο μια απαντηση πατας στο μηνυμα του το κουμπι "quote".Θα παρατηρησεις οτι πανω και κατω απο το κειμενο εχει αγκυλες με την λεξη quote.Αυτο ειναι το κειμενο που θα βγει στην απαντηση σου.Εννοειται οτι η απαντηση σου (αν υπαρχει)  θα ειναι συνηθως κατω απο αυτο το κειμενο και σιγουρα κατω απο την αγκυλη.Προσοχη!Αν το βαλεις και το δικο σου κειμενο μεσα στην αγκυλη θα φαινεται οτι τα εχει γραψει ολα ο αλλος.Φυσικα αν θες μπορεις να σβησεις καποια πραγματα απο το κειμενο που αντιγραφεις και να κρατησεις μια συγκεκριμενη προταση ή και λεξεις.

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
Users browsing this topic
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)