YetAnotherForum

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Step/Dir to Differential converter
The machinist
#11 Posted : Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 10:58:57 μμ(UTC)

Rank: Administration

Groups: Administration
Man

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)

Τελικα μου απαντησαν μετα απο 10 μερες απο ενα αντιπροσωπο της elmo στην Αγγλια για να μου πει οτι δεν στελνει τα προιοντα του εκτος UK και μου εστειλαν και το PDF με τα χαρακτηριστικα του converter...

Τι καλοι ανθρωποι....

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
nvirus
#12 Posted : Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 1:55:47 μμ(UTC)

Rank: Administration

Groups: Administration
Man

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Ασε Πάνο υπάρχουν και χειρότερα... IXXAT
Νίκος Κατσανάκης
cncman
#13 Posted : Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008 11:05:31 μμ(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Member
Man

The machinist wrote:

Τελικα μου απαντησαν μετα απο 10 μερες απο ενα αντιπροσωπο της elmo στην Αγγλια για να μου πει οτι δεν στελνει τα προιοντα του εκτος UK και μου εστειλαν και το PDF με τα χαρακτηριστικα του converter...

Τι καλοι ανθρωποι....

Ωχ- ωχ τα πλευρά μου! Πώς δεν τους είπες Oh, what a pitty! Γκασμάδες!

Δέν υπάρχει η λέξη " αδύνατον " στο λεξιλόγιό μου.
Βασίλης Φινέλλης
johnkapsis
#14 Posted : Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 4:46:17 πμ(UTC)

Rank: Member

Νομίζω Diferential σήμα είναι αυτό που για τον έλεγχο τών drive χρησιμοποιεί το μήκος τού παλμού για "πεί" σε αυτά πόσο θα είναι το "βήμα" της κίνησης. πχ 15ms(milisecond) παλμός ειναι standard σε όλες τις εταιρείες οι 90μοίρες (θέση 0).

Δέν είμαι και απολυτα σίγουρος όμως...

Unknown CNC Builder
#15 Posted : Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 7:39:14 μμ(UTC)

Αυτό που λέει ο johnkapsis είναι για servo με έλεγχο θέσης για αεροπλανάκια κ.λ.π. και δεν έχει σχέση με το θέμα. Differencial σημαίνει ότι χρησιμοποιείς δύο φυσικές εξόδους για να βγάλεις ένα λογικό σήμα (πχ step ή dir). Συγκεκριμένα όταν θες να πείς High η Α έξοδος πρέπει να είναι High και η Β Low. Όταν θες να πείς Low η Α έξοδος πρέπει να είναι Low και η Β High. Το να είναι η A και η Β Ηigh ταυτόχρονα ή Low ταυτόχρονα δεν είναι ισχύων συνδιασμός. Πρακτικά δηλαδή, όταν ρέει ρεύμα από το Α στο Β είναι High και όταν ρέει ρέυμα από το B στο Α είναι Low. Το πλεονέκτημα είναι ότι το ρεύμα πηγαίνει από το ένα καλώδιο και γυρίζει από το αλλό (καλό είναι να είναι συνεστραμένα) οπότε δεν εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (άρα μεγαλύτερη απόσταση) και λαμβάνει και στα δύο καλώδια το ίδιο (άρα απορίπτει το θόρυβο). Είναι πανέυκολο να φτιαχτεί κύκλωμα (αν είναι μικρές οι απαιτήσεις σε ρεύμα οδήγησης, φτιάχνετε και με ένα απλό 4069 ή 7404) αλλά και για μεγαλύτερα ρεύματα φτιάχνεται εύκολα. Υπάχουν και ολοκληρωμένα που το κάνουνε πιό εύκολα και πιο σωστά αλλά είναι λίγο δυσεύρετα.
nikro48
#16 Posted : Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 10:45:44 μμ(UTC)

Man

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Φίλε Unknown CNC Builder.Χρόνια πολλά σ'εσένα και σε όλους τούς CNCάκιδες.Ελαβα ενα μήνυμά σου αλλά το κείμενο στο email ήτανε στα Κινέζικα καί δεν μπόρεσα να το διαβάσω.
Στείλε μου ένα άλλο.
nikro48
#17 Posted : Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009 7:15:07 μμ(UTC)

Man

Φίλε Unknown CNC Builder (Δεν ξέρω το’ όνομα σου) σ’ ευχαριστώ πολύ μόνο και μόνο που ασχολήθηκες .
Όντως έτσι έχω συνδέσει τα opt couplers .Δες 1η εικόνα .Δεν είμαι Ηλεκτρονικός αλλά κάπου διάβασα ότι πρέπει να βάλουμε για να προστατευθεί η παράλληλη από επιστροφές ρευμάτων.
Χρειάζεται να βάλω και για τα Limits switch όπως στην 2η εικόνα.

Νίκος Ρούσσος
nikro48 attached the following image(s):
Fvto 1.jpg
Fvto 2.jpg
Unknown CNC Builder
#18 Posted : Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009 11:15:21 μμ(UTC)

Λέγε με UCB για συντομία, η συνδεσμολογία των διακοπτών είναι για Normaly Open, και εκεί που είναι περισσότεροι από ένας με λογικό OR. Αν η περίπτωση σου είναι διαφορετική, πες μου να σου πω τι γίνετα (το κύκλωμα εισόδου παραμένει ακριβώς ίδιο, αλλάζει μόνο ο τρόπος που συνδέοντε οι διακόπτες οπότε μπορείς να φτιάξεις την πλακέτα και βλέπουμε).

Ξεχασα να πω ότι συνδιάζεις οποιαδήποτε τοπολογία Controller (Α, Β, C, ULN) με οποιαδήποτε τοπολογία στο Driver (Α, Β) σε βολεύει. Ξέχασα να βάλω και προτεινόμενη τιμή στην αντίσταση βάσης των transistor. Καλά ειναι από 5.1kΩ για να μήν φορτώνεις την παράλληλη εως 10kΩ-20kΩ, μην είναι και τελείως ξεφτίλα το ρεύμα και είναι ευαίσθητο στο θόρυβο, αλλά βασικά και μεγαλύτερες και μικρότερες θα δουλέψουνε. Η τοπολογία Α controller χωρίς transistor δεν εγγυώμε οτι θα δουλέψει γιατί εξαρτάτε πολύ από το optocoupler (τι ρεύμα θέλει και το συντελεστή μεταφοράς ρεύματος από την είσοδο στην έξοδο), και την παράλληλη (πόσο ισχύρο pull up έχει, δηλαδή πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει σε High, και τι τάση βγάζει, υπάρχουν παράλληλες που βγάζουνε 5V αλλά κάποιες καινούριες βγάζουνε 3.3V). Μπορεί να δουλέψει με λίγο διαφορετική αντίσταση (αντί για 2.2kΩ που έχω στο σχήμα). Οι άλλες τοπολογίες θα δουλέψουνε όπως είναι για οποιαδήποτε παράλληλη (πλην τρελών περιπτώσεων που δεν έχω δει ποτέ και δεν μπορω να φανταστώ).

Πολύ σημαντικό σε περίπτωση που δεν έγινε σαφές οτι άλλα τα +5V controller και άλλα τα +5V driver. Και επίσης τα +5V driver καλό είναι να παράγοντε τοπικά στον κάθε Driver με (7805 από την τροφοδοσία του αν η τάση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλιώς με transistor - zener). Όταν λέω διαφορετικά +5V, μπορεί να προέρχονται και από τον ίδιο μετασχηματιστή αρχικά (στην ανάγκη), αλλά παράγονται από διαφορετικό 7805. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό και έχεις μόνο ένα τροφοδοτικό για +5V, τότε ίσως να τα βολέψεις βάζοντας ξεχωριστά καλώδια που πάνε από την τροφοδοσία στην κάθε συσκευή. Όμως το καλλύτερο είναι αυτό που είπα στην αρχή, ξεχωριστό τροφοδοτικο +5V για τον controller (αυτή η τάση μπορεί να είναι και από το PC στο οποίο είναι συνδεδεμένος, θα έχεις ground loop αλλά δεν πειράζει εκεί γιατί τα ρεύματα είναι μικρά και το ground loop είναι από το PC στο PC οπότε δεν χάθηκε και ο κόσμος) και τοπική παραγωγή των +5V πάνω στον κάθε driver. Μόνο έτσι αποφεύγεις τελείως τα ground loops.

nikro48
#19 Posted : Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 5:06:13 μμ(UTC)

Man

Φίλε UCB είσαι ωραίος.
Θά επανέλθω αργότερα με ερωτήσεις.
Ευχαριστώ.
Users browsing this topic
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)