YetAnotherForum

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages12>
Νεος και ερωτησεις για cnc
montana
#1 Posted : Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009 11:48:40 μμ(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Member

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)

καλησπερα και καλως σας βρηκα!

ασχολουμε με ναυτομοντελισμο και γενικα με παραξενες κατασκευες που για να βγουν με το χερι ειναι παρα πολυ χρονοβορες.απο σχεδιο στο pc καλα τα παω.

με τα cnc ειμαι εντελος ασχετος απο θεμα δυνατοτητων και ηθελα να  ρωτησω αν μπορει να βγαλει ενα cnc μια γαστρα απο ενα σκαφος με διαστασεις πχ μακρος 90cm,φαρδος 23cm.υψος 8cm.

το υλικο που θα δουλευτει θα ειναι οτι υπαρχει πιο μαλακο αρκη να μπορει να βαφεται.

εγω το βλεπω πολυ δυσκολο να φτιαξω μονος μου cnc και θα ηθελα της γνωμες σας για καποιο οικονομικο μοντελο που να υπαρχει στην αγορα. 

Sponsor  

NicAnd
#2 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 12:04:19 πμ(UTC)
Rank: Member

Για πιο λογο να μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια?

Θα το βγάλεις σε παραγωγη κανονικη?

Η πιο ευκολη λυση για λιγα κομματια ειναι να το σχεδιασεις μετα να το διαιρεσεις σε νομεις και  να προχωρησεις σε κατασκευη πια 2D των σχεδιων σε ξυλο

Μπορεις να τα κοψεις σε ρουτερ καιμετα να τα μονταρεις ετσι απλα κανοντας το μοντελο σου

Ακομα και καλουπι μπορεις να βγαλεις απο εκει και μετα αν θελησεις να κανεις καποια μικρη παραγωγη σε πολυεστερα

montana
#3 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 1:44:20 πμ(UTC)

εκτος απο τα μοντελα εχω ξυλουργιο και ολο και κατι θα χρειαζεται.με ενδιαφερει ομως το κοστος,ποσο περιπου θα πιασει ενα τετοιο cnc?παντα μιλαμε για καποιο οικονομικο.
The machinist
#4 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 2:59:17 πμ(UTC)

Rank: Administration

Groups: Administration
Man

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)

Φιλε Μοντανα,

Σημερα οτι γουσταρεις γινεται...Λεφτα και ορεξη να εχεις.Φυσικα και φτιαχνεται καρινα σε CNC.Τι νομιζες οτι οι πολυεστερικες οι βαρκες και τα jet ski φτιαχνονται στο χερι...?

Υπαρχουν δυο δρομοι προς αυτη την κατευθυνση.

1 Μαθαινεις τι παιζει,σου βγαινουν τα ματια στο διαβασμα,την ψαχνεις αρκετα,μαζευεις φραγκα και φτιαχνεις το δικο σου μηχανημα.

2 Μαζευεις λεφτα,αγοραζεις ενα ετοιμο και κανεις δουλεια σου.

Οπως και να χει μην κοροιδευομαστε,για να παρεις,φτιαξεις CNC χρειαζονται καποιες "χηνες" (χιλιαρικα)τωρα το ποσα εξαρταται απο το τι θες να φτιαχνεις.

Ας πουμε,του στελιου(δες το αντιστοιχο τοπικ) του κοστισε 25 χιλιαρικα και ειναι 4Χ2 μετρα και "σκοτωνει",αλλου μπορει να του εχει στοιχισει 2.000 κοκ.

Συνηθως οταν το φτιαχνεις μονος σου το κοστος ειναι μικροτερο και η σχεση τιμης/αποδοσης ειναι μεγαλυτερη γιατι δεν υπαρχει το εμπορικο κερδος και εκτος αυτου το προσεχεις περισσοτερο.

Μην περιμενεις απο μας να σου πουμε "παρε αυτο"...Ασε που δεν παρακολουθω την αγορα στην Ελλαδα(θα ημουν τρελος αν το εκανα,ή πλουσιος)για το τι μηχανηματα παιζουν.Οταν καποια στιγμη θελησω ρουτερ θα το φτιαξω μονος μου.Οσο απο εξωτερικο ισως να ειναι φθηνοτερα,αλλα υπαρχουν και τα μεταφορικα.

Παντως θα σου δωσω ενα λινκ μιας εταιρειας που εγω θεωρω οτι ειναι καλη.Ριξε καποιες ματιες,κοιτα και τιμες και θα αρχισεις να μπαινεις στο κλιμα...

ROUTERS

Aυτα...

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
_3D_
#5 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 3:31:04 πμ(UTC)

Rank: Advanced Member

Man

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Καλώς ήρθες.

Θα συμφωνήσω με τον NicAnd για το 2D. Άλλωστε και τα αληθινά καράβια έτσι φτιάχνονται -με CNC plasma βέβαια. Πάλι πιο γρήγορα θα γίνει συνολικά.
Για τιμές κάτι έχει και εδώ: http://www.servo.gr .
Αστέριος - http://blast-hobbies.zymichost.com

"Ήφαιστος 1000" είναι ο κάμινός μου.
gebillgr
#6 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 3:31:50 πμ(UTC)

Rank: Gooroo

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Καλησπερα και απο εμενα

ενα cnc router μπορει να σου φτιαξει τη καρινα του μοντελου αλλα δεν φτανουν μονο οι διαστασεις που ανεφερες 

φαντασου ολες της καμπυλες και της γωνιες σε μια καρινα σαν διαστασεις που πρεπει να ξερει η μηχανη για να καθοδηγηθει για να αφαιρεσει υλικο.

εαν εχεις δουλεψει καρινα απο σχεδιο με ναυπιγηκες γραμμες φαντασου της διαστασεις αυτες οτι πρεπει να μεταφερθουν στο ρουτερ μεσω προγραμματος που οδηγει το μηχανημα.

Βασιλης

Keep on rocking
gebillgr
#7 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 3:39:56 πμ(UTC)

Rank: Gooroo

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Ωραιες ωρες ποσταρουμε ολοι καλα δεν δουλευεται αυριο
Βασιλης

Keep on rocking
sv3aqo
#8 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 11:35:37 πμ(UTC)

Rank: Genius

Groups: Moderator
Man

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντας.

Γράφω σήμερα αυτό το μήνυμα, γιατί φρικάρισα πρωί πρωί.
Όπως λέει και ο τίτλος του φόρουμ κάνουμε χόμπι. Μη τρελαινόμαστε λοιπόν.
Ρουτερ μπορείς να φτιάξεις με όσα χρήματα γουστάρεις.
Ο Μοντάνα θέλει ένα ρουτερακι να κάνει μοντελισμό, που σημαίνει ακόμα και ανοχή 1 χιλ. δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει.

Σε λίγες μέρες θα σας δείξω φωτογραφίες από ένα ρουτερακι που φτιάχνουμε για μια πτυχιακή.
Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 350€.!!!! Την ακρίβεια θα την κρίνετε αφού το δείτε να δουλεύει.

Για τον τύπο στην Καστοριά....τι να πω, αξιέπαινη προσπάθεια αλλά ψάχνει για μ@%$#@.. , η μάλλον ανθρώπους που τους
δείχνεις κατσαβίδι και σου λεν ότι είναι ποδήλατο.
montana
#9 Posted : Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 2:56:46 μμ(UTC)

sv3aqo wrote:
Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντας. Γράφω σήμερα αυτό το μήνυμα, γιατί φρικάρισα πρωί πρωί. Όπως λέει και ο τίτλος του φόρουμ κάνουμε χόμπι. Μη τρελαινόμαστε λοιπόν. Ρουτερ μπορείς να φτιάξεις με όσα χρήματα γουστάρεις. Ο Μοντάνα θέλει ένα ρουτερακι να κάνει μοντελισμό, που σημαίνει ακόμα και ανοχή 1 χιλ. δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει. Σε λίγες μέρες θα σας δείξω φωτογραφίες από ένα ρουτερακι που φτιάχνουμε για μια πτυχιακή. Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 350€.!!!! Την ακρίβεια θα την κρίνετε αφού το δείτε να δουλεύει. Για τον τύπο στην Καστοριά....τι να πω, αξιέπαινη προσπάθεια αλλά ψάχνει για μ@%$#@.. , η μάλλον ανθρώπους που τους δείχνεις κατσαβίδι και σου λεν ότι είναι ποδήλατο.

καλημερα σε ολους και χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν!

να πω την αληθεια οταν ειδα της τιμες απο τα σαιτ και ακουσα για 1000δες ευρω απογοητευτηκα εντελως!

ομως οπως ομως λεει ο φιλος  @sv3aqo στην ουσια το θελω πιο πολλυ για χομπι,οντως δεν εχω προβλημα για την ανοχη 1 χιλ.

τωρα για αυτο που ειπε ο @sv3aqo για το ρουτερ που δεν θα ξεπερασει τα 350 ευρω μου ανεβασε το ηθικο!!!!

εγω θα ηθελα ενα ρουτερ πανω-κατω στα 700 ευρω.

The machinist
#10 Posted : Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 1:39:10 πμ(UTC)

Rank: Administration

Groups: Administration
Man

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)

Γεια και παλι!

Σορρυ βρε μοντανα αλλα εγω δεν ειμαι ο καταλληλος ανθρωπος για να ρωτησεις τι μηχανημα να παρεις!!!

Μπορει να σε παραπεμψω και στην NASA για να κανεις δουλεια σου...Βασικα πρεπει ν'αλλαξω το nickname μου!

Πρεπει να λεγομαι "0.0001"

Επειδη ειδα οτι ο Χαρης φρικαρισε,εχει δικιο αλλα  το θεμα ειναι οτι εχω και εγω δικιο.Δεν ηξερα τι θες...Απλα εγω αν δω ενα μηχανημα με ανοχες 1mm φρικαρω!

Οσο για τα φραγκα μαλλον εχω δικιο!Γιατι?Γιατι θες ετοιμο...Και ειδες ο Χαρης τι ειπε?"Ενα ρουτερακι που φτιαχνουμε"

Εσυ τι ειπες? : "εγω το βλεπω πολυ δυσκολο να φτιαξω μονος μου cnc"

Οποτε που βρισκεται η χρυση τομη....?

Βρειτε τα μεταξυ σας!!!

Μη περιμενετε να σας χρυσωσω το χαπι και να σας πω οτι και με ενα πενηνταρικο θα κανετε δουλεια σας... 

Φιλε Μοντανα και γω αερομοντελιστης ειμαι και για hobby το ξεκινησα...Εγω ομως κατεργαζομαι μεταλλα μεταξυ αλλων για κατασκευες και εκει 1 χιλιοστο ειναι περαν συζητησεως...Δουλευω σε μηχανουργειο με 8 CNC  (MORI SEIKI,OKUMA,CINCINNATI) και αναγκαστικα τα χειριζομαι.Οταν μπλεκεις ολη μερα με GO/NOT GO δοκιμαστικα,μικρομετρα,καλυμπρες κλπ. καπως σου ερχεται!Ξερεις τι ειναι να προσπαθεις να ταιριαξεις ρουλεμαν και για 0.005mm να ειναι μποσικο?Πλεον εχω αλλη αντιληψη για το χομπυ...Με επηρεαζει η δουλεια στο χομπυ μαλλον,τι να πω?

ΥΓ Το βιντεο με το 5αξονικο ειναι για να δεις την καρινα που φτιαχνεται,οχι αντιπροσωπευτικο του τι χρειαζεται για να κανουμε την δουλεια μας!

ΥΓ2 Ειτε ετοιμο παρεις,ειτε το φτιαξεις μονος σου κανε μου μια χαρη και σημειωσε οτι φραγκα δωσεις γι'αυτο και μετα πες μου να δω...Μιλαω σωστα ή λεω οτι μου κατεβει?

ΥΓ3 Χαρη για ποιον λες απο Καστορια?

ΥΓ4 Τελος για να μην σε αγχωνω με αυτα που λεω να θυμησω οτι ο'τι λεω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και μπορει να μην αντανακλα την πραγματικοτητα!

Evolution
Λαμπράκης Πάνος
Users browsing this topic
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)