logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


15 Pages123>»
lagostinos Offline
#1 Posted : Wednesday, June 25, 2008 7:27:14 PM(UTC)
lagostinos

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/20/2008(UTC)
Posts: 52

Για σας.

 

Στο mach3  έχει τις εξής επιλογές στον προτω πίνακα.

 Zero x Zero Y Zero Z 

Με ποιόν τρόπο μπορώ να ρυθμίσω τον Ζ άξονα για να πάρω το καταλαλώ υψος και βάθος .

 

Είναι ρυθμισμένο στο -0.1000   και στο + 1.0000

 

Τα παραπάνω νούμερα είναι σε χιλιοστά!!!!!!!!! Και τι σημαίνουν.

  
Sponsor

       iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp
The machinist Offline
#2 Posted : Saturday, June 28, 2008 3:25:43 AM(UTC)
The machinist

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/16/2008(UTC)
Posts: 963
Man
Location: Άργος

Thanks: 1 times
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)

Γεια σου Λαγοστινος,γεια και στους υπολοιπους!

 

Καλο θα ηταν οποιος εχει εμπειρια απο το Mach3 να την προσφερει εδω!Θα υπαρξουν αρκετες ερωτησεις στο μελλον! 

Λαμπράκης Πάνος
nvirus Offline
#3 Posted : Saturday, July 5, 2008 5:18:01 AM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Νίκος Κατσανάκης
toukas Offline
#4 Posted : Sunday, July 13, 2008 3:03:17 PM(UTC)
toukas

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/1/2008(UTC)
Posts: 13

το mach3 φενεται ικανοποιητικο αλλα αυτο το lazy cam τι το ηθελε μεσα?

ξερει κανεις καποιο εναλακτικο προγραμμα για μετατροπη plt αρχειου( απο corel δηλαδη) σε gcode?

 

nvirus Offline
#5 Posted : Monday, July 14, 2008 12:36:43 PM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

toukas το mach 3 παίζει και με άλλα CAM plugin .... δεν είναι απαραίτητο να δουλέψεις με lazycam...

 

Νίκος Κατσανάκης
toukas Offline
#6 Posted : Monday, July 14, 2008 4:10:42 PM(UTC)
toukas

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/1/2008(UTC)
Posts: 13

εχεις να μου προτεινεις κατι?

το lazy cam ειναι πολυ δυσχρηστο εως και εκνευριστικο

nvirus Offline
#7 Posted : Tuesday, July 15, 2008 4:08:08 AM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

Δές:

http://www.machsupport.com/artsoft/downloads/downloads.htm

αν και θα σου πρότεινα να παίξεις με Rhino 4 και Rhino Cam και να δουλέυεις το mach3 σαν απλό soft controller.

 

 

 

 

Edited by user Tuesday, July 15, 2008 4:09:57 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Νίκος Κατσανάκης
The machinist Offline
#8 Posted : Tuesday, July 15, 2008 5:09:48 AM(UTC)
The machinist

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/16/2008(UTC)
Posts: 963
Man
Location: Άργος

Thanks: 1 times
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)

Βρε Νικο,δεν λεω, το Rhino με το CAM του ειναι κορυφαιο...Αλλα,αν εχεις το θεο σου δεν εχει CAM για τορνο!!!

Αυτο που θα το βρουμε????Ξενερωσα ασχημα οταν το ειδα.Εχει 2D 2.5D 3D 3,4,5 αξονες,αλλα για κατεργασια τορνου τιποτα...Και εννοειται οτι δεν υπαρχει περιπτωση να φτιαξω κωδικα στο χερι για δυσκολες κατεργασιες...

Οχι πως δεν ξερω,ή οτι δεν θα τα καταφερω αλλα το εχω ξανακανει στις αρχες με την φρεζα και ειναι ιδιαιτερα εκνευριστικο!

Λαμπράκης Πάνος
iontours Offline
#9 Posted : Tuesday, July 15, 2008 2:56:16 PM(UTC)
iontours

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 149
Man
Location: Κέρκυρα

Καλημέρα,

CAM για τόρνο θα βρείτε εδώ  

http://www.mastercam.com/Products/Lathe/default.aspx

 

Σπύρος Βασιλάκης
iontours Offline
#10 Posted : Sunday, August 3, 2008 1:48:36 AM(UTC)
iontours

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 149
Man
Location: Κέρκυρα

Καλησπέρα σε όλους,

Απόψε είχα λίγο χρόνο να παίξω με το mach3 και είπα να φτιάξω ένα απλό tutorial.

Λοιπόν ακολουθούν φωτογραφίες που περιγράφουν τις βασικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα cnc ρούτερ ή φρέζα συνδεδεμένο στην παράλληλη θύρα ενός υπολογιστή. Θεωρόύμε ότι το μηχάνημα έχει τρείς άξονες κίνησης Χ,Υ,Ζ

 Από το μενού Config επιλέγουμε Ports and Pins και στην πρώτη καρτέλα επιλέγουμε την παράλληλη θύρα του υπολογιστή μας που είναι συνδεδεμένος ο ελεγκτής του cnc μηχανήματός μας. Επίσης επιλέγουμε την υψηλότερη ταχύτητα στο Kernel speed, για να έχουμε την πιό ομαλή κίνηση που γίνεται. Αν τα μοτέρ κάνουν περίεργους θορύβους ή αν ο υπολογιστής είναι μικρότερος από 1-1,5Ghz τότε δοκιμάστε χαμηλότερες ταχύτητες. Ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ εγώ σαν controller είναι 2Ghz Celeron με 320MB RAM και δουλεύει πολύ καλά με αυτές τις ρυθμίσεις.

Επίσης είναι σημαντικό να επισημάνουμε εδώ ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιόυμε για αυτή τη δουλειά πρέπει να έχει απενεργοποιημένα οτιδήποτε πρόγραμμα τρέχει στο παρασκήνιο. Τα προγράμματα τύπου mach χρειάζονται όλη την υπολογιστική ισχύ του επεξεργαστή. Προγράμματα όπως antivirus, firewalls, spybots, skype, messenger, προγράμματα από κάμερες (βλ. logitech), deamon tools, nero (αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί συνεχως ελέγχει τα cd drive), ασύρματες κάρτες δικτύου, περίεργες κάρτες ήχου, ίσως ακόμα και ασύρματα πληκτρολόγια , όλα αυτά πρέπει να είναι απενεργοποιημένα . Είναι καλό λοιπόν να χρησιμοποιούμε έναν παλιό υπολογιστή με μια καθαρή εγκατάσταση windows με τα ελάχιστα δυνατά στοιχεία ενεργοποιημένα, με απενεργοποιημένους SCREEN SAVERS !!!!.  

Edited by user Sunday, August 3, 2008 2:12:16 PM(UTC)  | Reason: Not specified

iontours attached the following image(s):
untitled2.JPG
Σπύρος Βασιλάκης
Users browsing this topic
Guest (3)
15 Pages123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.108 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp