YetAnotherForum

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
wood mini CNC Router
Mpanosgr
#11 Posted : Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 3:54:42 μμ(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Member

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)

kp wrote:

Αν και δεν έχω υπόψη μου τα μηχανήματα cnccat, ο κατασκευαστής είναι στη Βέροια απ'ότι λέει και μπορείς εύκολα να επικοινωνήσεις μαζί του και να δεις αν σου κάνει το μοντέλο που αναφέρεις πιο πάνω. Απ'οτι λέει δεν περιλαμβάνεται το τραπέζι καθώς και το spindle, το οποίο σημαίνει ένα επιπλέον κόστος, αλλά το 1000άρικο που το πουλάει δεν είναι κάτι ακριβό για μια τέτοια κατασκευή, οπότε μπορεί να σου έρθει κουτί. Το Kress έχει γύρω στα 150 από Γερμανία χωρίς μεταφορικά, νομίζω είναι λίγο πιο ακριβό αν το πάρεις από Ελλάδα, προφανώς θα μπορεί να στο προμηθεύσει και ο κατασκευαστής του cnccat.

Πάντως μην περιμένεις να σου έρθει πολύ φτηνότερα μια δικιά σου κατασκευή και επιπλέον θα σου πάρει και κάποιους μήνες, όπως των περισσοτέρων εδώ μέσα. Επομένως το cnccat φαίνεται μια καλή επιλογή.

Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτό που λέει για 1μm ακρίβεια (!) καθώς και το πως τη μέτρησε, αλλά δε σε απασχολεί για αυτό που θες να φτιάχνεις.

Πληροφοριακά, τι ποσό χρημάτων έχεις διαθέσιμο;

Κ Κωστα εχω επικοινωνισει με τον Κ Τασο και τα ειπαμε  απο το τηλ  μου ειπε ενα κοστος 1200-1300 ευρο περιπου

καπου εκει ειναι και το ποσον που διαθετο

αλλα ξερετε λογο του οτι ειναι δυσκολες εποχες  κι εγω ειμαι τελιος ασχετος με το θεμα  (οχι οτι δεν μαθαινω γρηγορα ) μην κανω καποια αγορα και δεν κανω και δουλεια .

μια αλλη απορια μου ειναι το πως κανουμε το σχεδιο που θελουμε ? εχω κατβαση ενα προγραμα το Mach3 Loader  με αυτο κανουμε τα σχεδια και αν μπορητε να μου δωσετε μια πρωτη εικονα 

kp
#12 Posted : Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 11:10:18 μμ(UTC)

Rank: Genius

Man

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)

Το Mach είναι μόνο για τον έλεγχο των κινητήρων. Για να πάει το cnc δηλαδή στις θέσεις που πρέπει, για να κατεργαστείς αυτό που θα του δώσεις. Παίρνει ένα πρόγραμμα σε G-code και κάνει τη δουλειά. Πιο πριν πρέπει να έχεις φτιάξει το σχέδιο σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα και μετά να μετατρέψεις το σχέδιο σε G-code. Δυστυχώς δεν είναι μια δουλειά που γίνεται με κάποιες λίγες οδηγίες και πρέπει να κατανοήσεις πρώτα μερικά πράγματα για αυτό που θες να κάνεις και πως θα το κάνεις.

Ψάξε λίγο το φόρουμ, διάβασε αν θες και κανένα άλλο θέμα (όσο πιο πολλά τόσο καλύτερα) για να καταλάβεις αρχικά μερικά πράγματα. Δυστυχώς θέλει χρόνο και ψάξιμο και πολύ υπομονή η ενασχόληση με τα cnc. Ακόμα και αν πάρεις το μηχάνημα και το έχεις στα χέρια σου, μετά θέλεις αρκετή δουλειά και πειραματισμό για να βρεις πως θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και το να στερεώσεις το κομμάτι πάνω στο τραπέζι για να το κατεργαστείς είναι μια δουλειά που ο τρόπος που θα την κάνεις διαφέρει από κατεργασία σε κατεργασία. Η το τι κοπτικά και ταχύτητες θα χρησιμοποιήσεις.

Κώστας Παπαδημάκης
panoramix
#13 Posted : Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 8:45:55 πμ(UTC)

Rank: Member

και να τα δωσεις τα λεφτα να το παρεις και να το εχεις στα χερια σου μετα πρεπει 1)να βρεις ενα προγραμα για να σχεδιαζεις πχ autocad 2)να βρεις ενα προγραμα να μετατρεπεις το σχεδιο σε gcode και 3)να μαθεις να τα δουλευεις σιγα σιγα και κανοντας ενα σωρο πειραματα. Φαντασου οτι εγω εφτιαξα το cnc σχετικα γρηγορα (3 βδομαδες με 1 μηνα) εχω καμποσους μηνες που κανω πειραματα και η γνωμη μου ειναι οτι ποτε δεν προκειται να τα μαθεις ολα. Ομως δεν θελω να απογοητευεσαι γιατι πιστεψε με μολισ βγαλισ το πρωτο σου κοματι θα ειναι λες και κερδισες το λαχειο θα πηδας απο τη χαρα σου 

Yiorgos
#14 Posted : Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 7:00:36 μμ(UTC)

Rank: Member

Η διαδικασια του ολου φιλε MpanosGR,(-γιατι φαινεται οτι δεν γνωριζεις ακομα και πολλα σχετικα με το "αθλημα"-) ειναι η παρακατω.

Σχεδιαζουμε ενα μοντελλο με ενα cad προγραμμα,το επεξεργαζομαστε με ενα cam προγραμμα και τον κωδικα που δημιουργουμε τον εκτελει το Mach3 η αλλο ...

Ενα cad προγραμμα εξαγει αρχεια τυπου dxf stl iges obj step... τα οποια ειναι σχεδια δημιουργημενα με μαθηματικο τροπο και εχουν "μεσα" τους την "γεωμετρια" τους.

Ενα cam προγραμμα παρεχει διαφορους τροπους επεξεργασιας του σχεδιου για να παραχθει το αποτελεσμα που θελουμε.Σε αυτο οριζουμε πρωτα το μηχανημα (3 αξονες η 4,router η lazer...) στη συνεχεια εργαλειο, ταχυτητες,περιοχες επεξεργασιας και αλλα σχετικα με την επεξεργασια που θελουμε να κανουμε.

Πρεπει δηλαδη

α)να μαθεις ενα προγραμμα για σχεδιασμο.

β)να μαθεις ενα προγραμμα για μετατροπη του σχεδιου σε gcode

γ)να μαθεις ενα προγραμμα για εκτελεση του gcode.

Καλη "πορεια",και οπου σκαλωνεις ρωτα.

Ολοι εδω συνεργαζομαστε...

πως εσπασε ετσι-ρε-το γαμ... ;!
Users browsing this topic
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)