logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


2 Pages12>
giorgos200sx Offline
#1 Posted : Monday, January 21, 2013 4:32:27 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)

Λοιπον. αυτος ειναι ο νεος μου τορνος. Τον πηρα μεταχειρισμενο απο εναν καλο φιλο και καποια στιγμη θα ανεβασω φωτογραφιες με καποιες ωραιες τροποποιησεις που εχει.

 

Εχω ομως το εξης προβλημα.

Σημερα πρωτη φορα προσπαθησα να κοψω σπειρωμα με βημα 1,75.

Διαπιστωσα λοιπον οτι το σετ γραναζιων που γραφει ο πινακας του τορνου οτι κοβει το σπειρωμα 1,75 ειναι το ιδιο με το σετ γραναζιων που κοβουν το 24TPI. Καταλαβαινουμε ολοι οτι με το ιδιο σετ γραναζια και την ιδια επιλογη Α-Β-C δεν μπορουμε να κοβουμε δυο διαφορετικα σπειρωματα..... Ετσι λοιπον, οταν βαζω τα γραναζια για 1,75 κοβει σπειρωμα 24TPI.

 

Η πρωτη σκεψη μου ειναι οτι εχει γινει καποιο λαθος ας πουμε τυπογραφικο οταν τυπωνοταν το ταμπελακι του τορνου και εχουν απλα γραψει λαθος καποιο νουμερο γραναζιου.

 

Θα ηθελα λοιπον οποιος φιλος εχει τον αντιστοιχο τορνο της ALFA ή καποιον απο τους ομοιους του (warco κλπ) να κανει τον κοπο και να μου πει με ποια γραναζια κοβει το σπειρωμα 1,75.

 

Αν δεν ειναι αυτο το προβλημα, τι αλλο μπορει να ειναι??

Ευχαριστω για την βοηθεια σας....

Sponsor

giorgos200sx Offline
#2 Posted : Monday, January 21, 2013 5:53:02 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)

Φιλε petcnc ποιος ειναι ο δικος σου τορνος?

Και οταν λες οτι εχεις δυο βιδες, εννοεις οτι ο τορνος εχει δυο leadscrews και καθε φορα επιλεγεις απο ποια θα δινει προωση στο σεπορτ?

 

Στον δικο μου τορνο αλλα και στο προηγουμενο τορνο μου(FABEL 550) υπαρχει μια μετρικη βιδα. Στον τωρινο τορνο ειναι βηματος 3mm.

 

Ο πινακας του τορνου μου ειναι ο εξης:

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130121_144735_zps9cc22c70.jpg

Μιλησα και με unimac αλλα η βοηθεια τους ηταν ανυπαρκτη.

giorgos200sx Offline
#3 Posted : Monday, January 21, 2013 8:52:54 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)

Το προβλημα λυθηκε.

Τα νουμερα του πινακα ηταν οντως λαθος.

Φιλος απο εδω με βοηθισε και τον ευχαριστω και δημοσια...

giorgos200sx Offline
#4 Posted : Thursday, January 24, 2013 8:12:38 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)

Οριστε μερικες απο τις πατεντες που ειχε κανει ο πρωιγουμενος ιδιοκτητης και καθε μερα τον ευγνωμονω για αυτες!

 

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130124_165922_zps4e8681b2.jpg

 

 

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130124_165905_zps01db4b1b.jpg

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130124_165840_zps148ced76.jpg

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130124_165813_zps0fcbc33c.jpg

http://i297.photobucket.com/albums/mm239/giorgos200sx/IMG_20130124_165806_zpsdc601001.jpg

 

Το μοτερ ειναι σταθερου ρευματος, αεροπορικου τυπου και παρα παρα πολυ δυνατο...Σχετικα αθορυβο θα ελεγα.

Ξεχασα να φωτογραφισω και ενα κουτι ελεγχου που εχω φτιαξει ωστε να μπορω αλλαζοντας τα volt να αλλαζει και η ταχυτητα περιστροφης του μοτερ αρα και η προοση.

giorgos200sx Offline
#5 Posted : Tuesday, May 28, 2013 12:30:06 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Καλημερα σας.
Εχω προβλημα με τον τορνο.
Το μοτερ καθως δουλευει κανει μικρες διακοπες στην λειτουργια του.
Τι μπορει να ειναι αυτο και πως μπορω να το φτιαξω?
Ελπιζω στην μεγαλη πειρα σας...
DELEC Offline
#6 Posted : Tuesday, May 28, 2013 3:43:11 PM(UTC)
DELEC

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 5/9/2011(UTC)
Posts: 2,354
Location: Piraeus

Thanks: 3 times
Was thanked: 170 time(s) in 122 post(s)
Καλησπερα,
Πιθανοτατα ειναι οι ψυκτρες ιδιως αν υπαρχει και σπινθηρισμος, αντικετεστησε τις σε πρωτη φαση και μαν δεν λυθη το προβλημα τοτε θα πρεπει να αλλαξης και τις ψυκτροθηκες. Μην πειραξης καθολου τις επαφες του συλλεκτη.
ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
cthulhunitride Offline
#7 Posted : Tuesday, May 28, 2013 4:06:24 PM(UTC)
cthulhunitride

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 5/14/2011(UTC)
Posts: 347
Man

Was thanked: 12 time(s) in 12 post(s)
Συμβαίνει μόνο στις χαμηλές στροφές ή πάντα;
giorgos200sx Offline
#8 Posted : Tuesday, May 28, 2013 4:42:25 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Συμβαινει σε ολες τις στροφες. Πιο φανερα στις υψηλες.
Ελυσα λιγο απο μπροστα το ποτενσιομετρο και απο πανω τον κοκκινο διακοπτη.
Μετραω την ταση στον διακοπτη και δεν ειναι σταθερη. Δηλαδη μετραω μια ταση για μια στιγμη και μετα αυτη ελατωνεται (οχι σταθερα) και τοτε ειναι που το μοτερ κοβεται!

Ηλια, ψυκτρες λεμε τα καρβουνακια?
Συλλεκτης? Τι ειναι ο συλλεκτης?
elias54 Offline
#9 Posted : Tuesday, May 28, 2013 4:56:32 PM(UTC)
elias54

Rank: Genius

Groups: Member
Joined: 2/9/2011(UTC)
Posts: 1,092
Man
Location: Κατερίνη Ελλάς

Thanks: 5 times
Was thanked: 55 time(s) in 36 post(s)
Αν το μοτέρ είναι συνεχούς ρεύματος έχει ψύκτρες και ο συλλέκτης είναι το τμήμα που αγγίζουν οι ψύκτρες κατά την περιστροφή.
Αν είναι εναλλασσομένου (χωρίς ψύκτρες) τότε μάλλον ο διακόπτης μας άφησε χρόνους
Ηλίας
Την πρώτη φορά που το είπα το κατάλαβαν 3. Την δεύτερη το κατάλαβαν 10. Την τρίτη φορά το κατάλαβα εγώ.
giorgos200sx Offline
#10 Posted : Tuesday, May 28, 2013 5:09:33 PM(UTC)
giorgos200sx

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/3/2012(UTC)
Posts: 100
Man
Location: Χανια

Thanks: 8 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Το μοτερ εχει επιλογη ταχυτητας περιστροφης. Οποτε αν ηταν εναλλασομενου θα επρεπε να εχει inverter καπου για να γινει αυτο σωστα? Οποτε παλι, λεω οτι ειναι συνεχους. Δεν το εχω λυσει ακομα γιατι ειναι βαβουρα που θα ηθελα να αποφυγω αν δεν χρειαζεται...
elias διακοπτη εννοεις το ποτενσιομετρο ή καποιον αλλο?
Users browsing this topic
Guest
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.162 seconds.