YetAnotherForum

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages123>
Την βοηθεια σας για την κατασκευη ενως cnc laser
grgsavvidis
#1 Posted : Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010 11:55:26 μμ(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Member

Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)

Καλησπερα.Με λενε Γιωργο και ειμαι απο την Δραμα.Εδω και αρκετο καιρο 4+ χρονια θελω να κατασκευασω ενα cnc.

Οι γνωσεις μου στην κατασκευη και χειρισμο ενως cnc 3 και 5 αξονων ειναι αρκετες λογο δουλειας.(επιπλα)

Εκει που ειναι το προβλημα ειναι στο παντρεμα ολων αυτων που χρειαζονται για να λειτουργησει (servos -drivers -post proccecor .......)

Θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχουν ετοιμα κιτ που το μονο που χρειαζονται ειναι μηχανουργικη εργασια (το εχω το αθλημα)

και τοποθετηση συνδεση καλοδιων κ.τ.λ..

Ευχαριστω εκ των πορτερων.

Sponsor  

nikos a
#2 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 12:40:21 πμ(UTC)

Rank: Genius

Man

Καλησπέρα Γιώργο και καλός όρισες στην παρέα μας. Για πες μας τη διαστάσης  θα έχει το μηχάνημα?

Μπορείς να βρεις έτοιμα κιτ , αλλά νομίζω ότι θα μπορούσες να βάλεις βηματικα μοτέρ μιας και το cnc laser δεν χρειάζεται πολύ δύναμη κατα την κατεργασία.
gebillgr
#3 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 12:43:43 πμ(UTC)

Rank: Gooroo

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Γιωργο καλησπερα και καλως ηλθες

το μηχανημα που θες να φτιαξεις για τη χρηση προοριζεται επειδη ειπες για laser αυτο θα βοηθησει στο να παρεις

προτασεις και ιδεες απο ολους εδω μεσα.

Βασιλης

Keep on rocking
grgsavvidis
#4 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 12:56:25 πμ(UTC)

Θελω να το κανω κυριως γιατι μου αρεσει αυτου του ειδους το hobby και μετα για να με βοηθησει στης κατασκευασες μου στα ανεμοπτερα και αεροπλανα.

Ξεχασα να σας πω οτι ειμαι κατοχως του προγραμματος alfacam που το δουλευω στην μηχανη 5 αξωνον.

Οι διαστασεις που θελω να εχει το μηχανημα ειναι περιπου x 1200mm * y 600mm καθαρη επιφανεια εργασιας.

nikos a
#5 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 1:06:47 πμ(UTC)

Man

Προσωπικά αν το κατασκεύαζα θα έβαζα ιμάντες για κίνηση και βηματικα μοτέρ. Δεν χρειάζεται ούτε βίδες αλλά ούτε και σερβο. Αυτή είναι η δική μου άποψη ώμος όπως είπε και ο Βασίλης  θα ακούσης και άλλες προτάσεις και ιδέες  από όλους εδώ μέσα.  

kp
#6 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 9:32:17 πμ(UTC)

Man

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)

Καλώς όρισες Γιώργο. Τι είδους και ισχύος laser έχεις υπόψιν σου; Η δεν έχεις ακόμα;

Αν σου αρέσει το hobby και κατέχεις τα μηχανουργικά θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μαζέψεις τα υλικά και να το φτιάξεις μόνος σου επίσης, παρά να πάρεις έτοιμο κιτ. Το οποίο κιτ προσωπικά δεν έχω δει πουθενά ολοκληρωμένο παρά μόνο κομμάτια.

Διάβασε αυτόν εδώ μήπως πάρεις καμιά ιδέα για το πως το έχει φτιάξει, μου φαίνεται πολύ καλή κατασκευή.

http://www.youtube.com/w...eDCg&feature=related

http://www.youtube.com/c...DCg%26feature%3Drelated

Κώστας Παπαδημάκης
grgsavvidis
#7 Posted : Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 10:13:27 μμ(UTC)

Καλησπερα.Οταν λεω κιτ θελω να πω μονο οτι αφορα τα μοτερ, τους drivers, των post procecor, τα υπολοιπα υληκα οπως ιμαντες, βιδες, αλουμινια, κτλ δεν εχω προβλημα θα τα βρω.
Θελω να βγαλω το σχεδιονα το φορτωσω το προγραμμα και να το εκτελεσω και να δω τα μοτερ να κινουνται, αφου το "καταφερω" αυτο θα ξεκινησω την αγωρα ολων των υπολοιπων υληκων για την κατασκευη του κορμου της μηχανης και τοποθετησεις των μοτερ.
Στην συνεχεια θα παω για την αγορα του leiser το οποιο (εδω επισης θελω την γνωμη σας για τα watt και των τυπο του) θελω να κοβει μπαλσα εως 15mm, κοντρα πλακε 5+mm κτλ.
Γνωριζεται κανενα site το οποιο να εχει τετοια κιτ: μοτερ, drivers, τροφοδοτικα, προγραμμα εκτελεσεις και οτι αλλο χρειαζεται.
@kp :το εχω δει αυτο βιντεο και μου αρεσε η μηχανη, το τραπεζι πρεπει να ανεβωκατεβενει με ελενχομενο μοτερ απο την μηχανη η γινεται και χειροκηνητη η ρυθμηση του υψους?
Ευχαριστω
info@kalarakis.com
#8 Posted : Τρίτη, 6 Απριλίου 2010 12:32:57 πμ(UTC)

Καλησπέρα,
για να το δεις να κινητε ειναι πολύ ευκολο Θα σου πρότεινα να επισκευτεις τη σελιδα http://www.slidesandballscrews.com/ Εδω θα βρεις οτι θέλεις εκτός από τους ιμαντες ΑΛΛΑ εχει ενα καλό κιτ για servo
σε καλή τιμή. Για την ισχύ θα σοπυ προτεινα 60-80W η διαφορά της τιμής ειναι μικρή και τα υλικα κατασκευης τα ίδια. Προσοχή στους καθρέπτες και στους φακους. Οι καθρεπτες πρπεει να ειναι πολομενοι.
Καλό ειναι να εχεις προβλέψει και παροχή αέρα στη κεφαλή ή αν μπορεις διοξιδιο. Δες την http://www.iehk.net/gallery/gl_IE900_01.html Εχει φωτογραφίες απο ενα ετοιμο και μπορείς να πάρεις ιδέες για το δικό σου ΠΡΟΣΟΧΗ στα τραπέζια lazer πηγαίνει το τραπέζι στη κεφαλή και όχι η κεφαλή στο τραπέζι. Τα υλικά για το laser τα έφερα από το hong kong. Ο κινεζος ήταν ιδιαλίτερα εξυπητερετικός και αν και δεν ήξερα τοτε τι χρειάζομε μου εστειλε αν κατάλογο με τα εξαρτηματα που έπρεπε να εχω!!!! Μου έστειλε μαζι με το τροφοδοτικό και το σχεδιο συνδεσης και ολα ξεκαθαρισαν με τη πρωτη.
Το βαθος κοπής εξαρτατε από την ταχύτητα και την ισχύ. Για την μπαλσα με 80 τη κοβης σιγουρα κοντρα πλακε οκ
Στο παραπανω video το πτραπεζι εινα με μοτερ. Ειναι πιο ευκολο να το κανεις όπως στη φωτο στην http://www.iehk.net/gallery/gl_IE900_01.html παράνα προσπαθήσεις να το κανεις να ανεβοκατεβαινει χειροκινητα.
Μη ξεχνας ότι με το step μπορείς να κατεβαζεις το τραπέζι να αλλαζεις υλικο και να το ξαναφέρνεις χωρίς νεα μέτρητση.

Το τραπέζι γενικά ειναι 2 αξονων. Το βάθος κοπής το ελέγχεις με την ισχύ από το τροοφοδοτικό
Για τη ψυξη θα χρειαστείς μια αντιλα νερού Αυτές που χρησιμοποιούν στους υπολογιστές για τη ψηξη της cpu ειναι υπερ αρκετή.
Θα χρειαστείς και ενα αποροφητηρα με σωλήνα τουλάχιστον 100mm εως 120mm για την απομάκρηνση των αεριων κατά τη κοπή Αν σκεφτεσε να κοψεις pvc ή πλαστικά χωρίς αποροφητηρα
ετοιμασου για δηλητιριαση.
Για τη κιλιδα ενα δικτης laser ειναι οκ
ΒΑΣΙΚΟ οταν ειναι ενεργοποιημενο το laser πρέεπι να ειναι διασφαλισμένο οτι κανεις δεν μπορεί να βαλει το χερι του στη πορεία της ακτινας ή να δει την ακτινα. Για το΄λογο αυτό πρέπει να εχεις σκεπάσει τα σημεια που περνα η ακτινα. ενας αλλος λογος ειναι οτι οι φακοι και οι καθρέπτες πρεπει να ειναι καθαροί.
George_b
#9 Posted : Τρίτη, 6 Απριλίου 2010 1:10:18 πμ(UTC)

Man

Καλησπερα, να κανω μια συντομη ερωτηση,

Δεν γινεται δηλαδη laser cnc και αντι να ανεβοκατεβαινει το τραπεζι να ανεβοκατεβαινει ο Ζ κανονικα?? Αν οχι, γιατι?

Ευχαριστω
Μπ.Γιώργος
__,_,__________\_
alexneri
#10 Posted : Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010 1:45:55 πμ(UTC)

Man

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΑΞΟΝΩΝ ( ΑΛΛΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ Κ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΤΡΑΠΕΖΙ )) ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ! 

Users browsing this topic
3 Pages123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFVision Theme by Jaben Cargman (Tiny Gecko)