logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


2 Pages12>
panos_drama Offline
#1 Posted : Thursday, March 5, 2015 10:01:15 PM(UTC)
panos_drama

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 3/5/2015(UTC)
Posts: 1

Καλησπέρα σας,
ονομάζομαι Παναγιώτης.
Είμαι ένας ακόμα νέος που θέλει να μπει στον μαγικό κόσμο του cnc.
Αρχικά ήθελα να φτιάξω ένα 7 αξονικό cnc (όχι οι 4-5-6 άξονες δεν μου φτάνουν...) και διαστάσεις 4 μετρα μήκος...αλλά τελικά συμβιβάστηκα με του ς 3 άξονες και με λίγο μικρότερες διαστάσεις
θέλω λοιπόν να φτιάξω ένα cnc με διαστάσεις κατεργασίας 500mm x 400mmx 300mm

Σκοπεύω να κατεργάζομαι ξύλο και φελιζόλ(ή άλλα μαλακά υλικά) καθαρά για χομπίστικη χρήση, και έκανα post εδώ (cnc ξύλου) λόγω του ότι στην επεξεργασία του ξύλου ασκούνται περισσότερες δυνάμεις..
Δεν έχω αγοράσει απολύτως τίποτα ακόμα...
Όλες οι συμβουλές απαραίτητες και καλοδεχούμενες...
Οπότε...τι λέτε για το παρακάτω πακέτο με τα Nema:
<a href="http://www.ebay.com/itm/Promote-3Axis-Nema23-Stepper-Motor-270oz-in-3A-3-Axis-Board-CNC-Kit-/301136492959?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item461d22399f" target="_blank">http://www.ebay.com/itm/...;amp;hash=item461d22399f</span></a></span>
Sponsor

       iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp
DELEC Offline
#2 Posted : Friday, March 6, 2015 8:16:03 PM(UTC)
DELEC

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 5/9/2011(UTC)
Posts: 3,223
Location: Piraeus

Thanks: 3 times
Was thanked: 318 time(s) in 249 post(s)
Καλησπερα, Αρχικα να σε καλωσορισω στην παρεα μας και ευχομαι να σε κρατηση ο χωρος των cnc αλλα και το Φορουμ. Στις εποχες που ζουμε μας χρειαζονται ανθρωποι με χιουμορ.
Για να απαντησω στην ερωτηση σου θα πρεπει να διευκρινησης εκτος απο το ωφελιμο της κατεργασιας τι ειδους βιδες θα χρησιμοποιησης για την κινηση των αξονων. Υποθετω οτι επειδη θα κατεργαζεσαι μαλακα υλικα (αν και μερικα ξυλα ειναι ιδιαιτερα σκληρα) θα θελεις ταχυτητα αρα η κινηση θα ειναι απευθειας με κοπλερ. Οι βιδες παιζουν ρολο στην επιλογη των μοτερ επειδη αλλη δυναμη καταναλωνεται απο το μοτερ αν τοποθετηθη απλη ντιζα αλλη αν μπη τραπεζοειδης και αλλη αν τοποθετηθη Ballscrew. Θα προτεινα ομως να αγοραζες ενα σετ με μεγαλυτερα μοτερ δηλαση παλι Νεμα 23 αλλα στα 425 οζ, χαμενα δεν θα πανε. Επισης να ξερεις οτι οσο μεγαλωνη η αναλυση στον Driver τοσο χανουν σε δυναμη τα μοτερ. Τα λοιπα μια χαρα ειναι μονο που για περισσοτερη δυναμη θα πρεπει να ανεβασης την ταση απο το τροφοδοτικο στα 30 η 32 βολτ (εκει συνηθως πανε τα τροφοδοτοτικα τα 24αρια αναλογα με τις ανοχες των αντιστασεων τους) χωρις σε καμμια περιπτωση για την συγκεκριμμενη πλακετα να ξεπερασης τα 34 βολτ και να μην αποσυνδεσης η συνδεσης ποτε τα μοτερ με την πλακετα υπο ταση γιατι θα καουν αμεσως τα ΤΒ 6560. Επισης την ρυθμιση του ρευματος να την βαλης απο τους μικροδιακοπτες στο 75% αλοιως μετα απο 10 περιπου λεπτα τα μοτερ θα υπερθερμανθουν και τα στεππερ αν ξεπερασουν τους 72 με 75 βορμους κελσιου καταστρεφονται λογω απωλειας μεγαλου μερους του μαγνητικου τους πεδιου. Καλη συνεχεια.
ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Edited by user Friday, March 6, 2015 8:17:21 PM(UTC)  | Reason: Not specified

panos_dr Offline
#3 Posted : Tuesday, May 31, 2016 1:30:00 PM(UTC)
panos_dr

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 5/31/2016(UTC)
Posts: 1

Ένα χρόνο μετά η ιδεα δεν επαψε να υπάρχει... και μόλις έφτασαν τα μοτέρ Νεμα 23 425οz...
Ο αρχικός στόχος είναι να τα κανω να...γυρίζουν στο αέρα...
οπότε θα ασχοληθώ μόνο με τον υπολογιστή και την σύνδεση

Ώρα για ερωτήσεις λοιπόν.....!!!!

Η εξής μία : αν τα συνδέσω στον σταθερό υπολογιστή που έχω , θα έχω θέμα??? μόνο για τώρα στην αρχή...
DELEC Offline
#4 Posted : Tuesday, May 31, 2016 9:44:11 PM(UTC)
DELEC

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 5/9/2011(UTC)
Posts: 3,223
Location: Piraeus

Thanks: 3 times
Was thanked: 318 time(s) in 249 post(s)
Καλησπερα, Τα βηματικα δεν συνδεονται απλα σε εναν υπολογιστη. Θα πρεπει να συνδεσης εναν Controller στον υπολογιστη στον Οποιο θα συνδεθουν οι Driver και στους Driver τα μοτερ. Στην συνεχεια θα πρεπει να φορτωσης στον υπολογιστη το Mach και να περασης σε αυτο για αρχη (απλα για να γυρισουν) στην θεση Port&Pin καποια νουμερα τα οποια ειναι αυτα που αντιστοιχουν σε συγκεκριμμενα πιν της παραλληλης θυρας στην οποια εχει συνδεθει ο Controller. Για υπολογιστη που θα τρεξει το Mach οι απαιτησεις ειναι 1 γιγα μνημη και ταχυτητα επεξεργαστη 1 με 1,2 MHZ αρκουν.
ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
panos_d Offline
#5 Posted : Tuesday, September 12, 2017 12:35:00 PM(UTC)
panos_d

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 9/12/2017(UTC)
Posts: 4

καλησπέρα σας,

μετά από καιρό...η κατασκευή προχωρά... ολοκλήρωσα τα μετακινούμενα μέρη με ότι βρήκα μπροστά μου κυριολεκτικά!!! Θα το δειτε σε φωτογραφίες που θα ανεβάσω αργότερα.

Ξεκίνησα την σύνδεση των ηλεκτρικών μερών. και γεννήθηκαν απορίες.... τι διατομή καλωδίων χρησιμοποιήσατε μεταξύ των διαφόρων μερών της
κατασκευής σας?

Επίσης στα ηλεκτρολογικά σχεδια που εστειλε ο κινεζος δείχνει έναν ανταπτορα μεταξύ breakout board και driver. τι εννοει ο ποιητης?

Έπεται συνέχεια...

stathina Offline
#6 Posted : Thursday, September 14, 2017 10:51:38 AM(UTC)
stathina

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/13/2016(UTC)
Posts: 79

Thanks: 5 times
Μπορεις ν ανεβασεις το σχεδιο?
panos_d Offline
#7 Posted : Monday, October 9, 2017 8:10:36 PM(UTC)
panos_d

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 9/12/2017(UTC)
Posts: 4

Originally Posted by: stathina Go to Quoted Post
Μπορεις ν ανεβασεις το σχεδιο?

https://imageshack.us/i/poSftxSzp

panos_d Offline
#8 Posted : Monday, October 9, 2017 8:12:36 PM(UTC)
panos_d

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 9/12/2017(UTC)
Posts: 4

Originally Posted by: panos_d Go to Quoted Post
Originally Posted by: stathina Go to Quoted Post
Μπορεις ν ανεβασεις το σχεδιο?


https://imageshack.us/i/poSftxSzp



Καλησπέρα,
ανεβασα το σχεδιο του κινεζου. Ο ανταπτορας που λεει , τιείναι ? το προφανές? για να γινουν 2 τα καλωδια από ενα?
stathina Offline
#9 Posted : Tuesday, October 10, 2017 2:07:08 AM(UTC)
stathina

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/13/2016(UTC)
Posts: 79

Thanks: 5 times
Originally Posted by: panos_d Go to Quoted Post
Originally Posted by: panos_d Go to Quoted Post
Originally Posted by: stathina Go to Quoted Post
Μπορεις ν ανεβασεις το σχεδιο?


https://imageshack.us/i/poSftxSzp



Καλησπέρα,
ανεβασα το σχεδιο του κινεζου. Ο ανταπτορας που λεει , τιείναι ? το προφανές? για να γινουν 2 τα καλωδια από ενα?


Οχι το ανταπτορ που λεει αυτος εννοει μια πηγη ρευματος 5 v και λογικα 1 αμπερ δλδ περνεις ενα μετασχηματιστη 5 βολτ 1 αμπερ συνδεεις το αρνητικο στην γειωση της bob το gnd οπως δειχνει... και το θετικο στο 5volt στην bob παλι ok? Απο το θετικο οπως βλεπεις στο σχεδιο θα συνδεσεις το ιδιο καλωδιο του μετασχηματηστη στους drivers οπου εχει dir+ και pul+ και τελος αυτο ηταν ειναι ευκολο μην φοβασαι
stathina Offline
#10 Posted : Tuesday, October 10, 2017 2:18:35 AM(UTC)
stathina

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/13/2016(UTC)
Posts: 79

Thanks: 5 times
Επισης οπου βλεπεις dir - και pul- σου λεει p και αριθμο ...απο εκει συνδεσε με καλωδιο στα αντιστοιχα p στην bob αυτο ποιο κατω ειναι το σχεδιο απο το δικο μου στο ανεβαζω για ν τι καταλαβεις καλυτερα εμενα απλα εχει 4 τροφοδοτικα
σχεδιοοοο
Users browsing this topic
Guest (4)
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.077 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp