logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


7 Pages123>»
sakismor Offline
#1 Posted : Saturday, November 21, 2009 9:13:15 PM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times

Καλησπέρα σε όλους,

 

Τελικά μετά από πολλούς μήνες αποφάσισα να ξεκινήσω την περισυλλογή των μερών του CNC.

Περιμένω από Κίνα ράγες και ballscrew ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την γνώμη σας:

3 SBR sets +3 ballscrews RM1605+3BK/BF12 +3 couplers

 Απο την άλλη θέλω ξανά την γνώμη σας ποιό σετ μοτερ τελικά να πάρω και γιατί:

Cnc Mill 3 axis Control Kit NEMA34 step motor 40kg.cm

3 Achs Schrittmotorsteuerung 3NM

Ευχαριστώ σε όλους για τις πολίτιμες πληροφορίες και έγω από την μεριά μου θα προσπαθήσω να βάλω όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορώ από την κατασκευή.

 

 

Sponsor

       iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp
sv3aqo Offline
#2 Posted : Saturday, November 21, 2009 11:11:40 PM(UTC)
sv3aqo

Rank: Genius

Groups: pnx, Moderator
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 821
Man
Location: Πάτρα

Thanks: 1 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
sakismor καλησπέρα,

θεωρώ ότι με τα χρήματα που διαθέτεις για τα στεπ και τους οδηγούς, μπορείς να βρεις σερβο.
Και ένα απαγορευτικό στον τύπο είναι ότι τα στέλνει με Fedex που σημαίνει τελωνείο 100%.
sakismor Offline
#3 Posted : Saturday, November 21, 2009 11:37:42 PM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times

Τον ενημερωσα και μου είπε ότι μπορεί να τα στείλει σαν δείγματα με απλό ταχυδρομείο και να φαίνεται οτι τα αγορασα μόνο 100$. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα πληρώσω τίποτα.

Έχεις κάτι να προτείνεις σε servo σε αυτή την τιμή?

Edited by user Saturday, November 21, 2009 11:38:47 PM(UTC)  | Reason: Not specified

sv3aqo Offline
#4 Posted : Sunday, November 22, 2009 12:16:01 AM(UTC)
sv3aqo

Rank: Genius

Groups: pnx, Moderator
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 821
Man
Location: Πάτρα

Thanks: 1 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Ψάξε στο ebay.
Έχω δει σετ με τρία σερβο+κοντρολερ γύρω στα 600€.
sakismor Offline
#5 Posted : Sunday, November 22, 2009 1:14:55 AM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times

Έκανα την προσπάθεια μου στο ebay αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Αν έχετε κάτι να προτείνετε δεκτόν. Θέλω και την συμβουλή σας αν δεν βρούμε κάτι σε servo στις 2 πιο πάνω επιλογές βέβαια αν υπάρχει και καμία άλλη να το συζητήσουμε.

Φιλικά Σάκης

sakismor Offline
#6 Posted : Sunday, November 22, 2009 11:11:45 PM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times
Τελικά θα μου πειτε μια συμβουλη η πρεπει μονος να αποφασισω?
sakismor Offline
#7 Posted : Thursday, December 10, 2009 2:59:36 PM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times

Καλημέρα σας,

 Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας.

Πριν δύο μέρες μου ήρθε το παρακάτω σετ με 3 step motors (4,5Νm(1) και 3Nm(2)) 3 controllers, 1 interfaceII board και φυσικά τροφοδοτικό.

http://www.cnc-spezialist.de/achs-schrittmotorsteuerung-p-85-1.html?sessID=e013e67b108d9f228829233467cc54d5

Δεν μπορώ να τα κάνω να δουλέψουν με το Mach3 με τίποτα. Έκανα ατελείωτες προσπάθειες και δεν μπόρω να καταλάβω τι φταίει. Το Mach3 είναι σε WinXP SP3 καθαρή εγκατάσταση.

Το Interface Board είναι αυτό: http://mechapro.de/interface-e.html

Και το manual αυτό: http://mechapro.de/pdf/Interface-II_doku_en_2009_05.pdf

Δεν μπορώ να κάθομαι άλλο και να τα βλέπω να μην δουλεύουν!!!!!!!

Gmav Offline
#8 Posted : Thursday, December 10, 2009 4:39:56 PM(UTC)
Gmav

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 5/5/2008(UTC)
Posts: 188
Location: Θεσσαλονίκη

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)

Γεια δεν ξέρω εάν το πρόσεξες στο manual:

The connectors LPT and SV1 are intended to connect the board directly to a PC printerport or an optocoupler board. The pinout is aligned to PCNC, for other programms an adaptor cable or -box may be necessary. Many Windows based programms support a configuration of the pinout within the software.

Στο mach3 ρύθμισες σωστά τα pins της παράλληλης; 

Είσαι σίγουρος όμως ότι το πρόβλημα είναι στο Mach3 και όχι στις συνδέσεις;

Δεν δίνεις αρκετές πληροφορίες και μάλλον πρέπει να μαντέψουμε.

Edited by user Thursday, December 10, 2009 4:46:28 PM(UTC)  | Reason: Not specified

sv3aqo Offline
#9 Posted : Thursday, December 10, 2009 5:10:37 PM(UTC)
sv3aqo

Rank: Genius

Groups: pnx, Moderator
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 821
Man
Location: Πάτρα

Thanks: 1 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Κατ αρχην θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δουλευει το Mach.!!!!
Οτι εχει φορτωσει τον Driver βασικα.

Να ξερεις παντως οτι το Mach ειναι λιγο δυστροπο....
δεν θελει πολλα να τρεχουν παραλληλα στα Windows και προπαντων οχι antivirus.
sakismor Offline
#10 Posted : Thursday, December 10, 2009 8:58:00 PM(UTC)
sakismor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/8/2009(UTC)
Posts: 46
Location: Kavala

Thanks: 3 times

Φιλε μου Gmav εχει δίκιο ότι δεν έδωσα πολλές εξηγήσεις γιαυτο έβγαλα μερικές φώτο από το Mach3. Από την άλλη νομίζω ότι έχω κάνει σωστά τις συνδέσεις. Όσο για το αν φορτώνει ο driver για το mach3 αυτό πως μπορώ να το καταλάβω?

 

Edited by user Thursday, December 10, 2009 9:02:07 PM(UTC)  | Reason: Not specified

sakismor attached the following image(s):
a1.jpg
a2.jpg
a3.jpg
a4.jpg
a5.jpg
a6.jpg
a7.jpg
Users browsing this topic
Guest (11)
7 Pages123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.105 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp