logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


dreamkeeper Offline
#1 Posted : Tuesday, December 27, 2016 4:29:24 PM(UTC)
dreamkeeper

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 12/27/2016(UTC)
Posts: 4

Καλησπερα και απο μενα , Στελιος λεγομαι ειμαι καινουριος στον κοσμο του CNC και στο Forum σας.

Πριν 10 μερες πηρα το πρωτο μου CNC κλασικο China 3040. Τις τελευταιες μερες δεν το αναψα καν ωστε να ασχοληθω με Mach 3 και ρυθμησεις και ΔΙΑΒΑΣΜΑ!
Σημερα λοιπων αποφασησα να το αναψω και να κανω το πρωτο μου σχεδιο αλλα αντιμετωπησα το παρακατω προβλημα με τον καθετο αξονα (Ζ)

https://www.youtube.com/watch?v=YvBLuK3096Y

Το cnc ηταν ετοιμο δεμενο και εγω δεν συνδεσα τιποτα. Το προβλημα δεν το κανει συνεχεια αλλα 1 στις 3 φορες αλλα ετσι χανει το υψος και κοβει στον αερα μετα. Ελπιζω να το εχετε ξαναδει και να μπορεσετε να με βοηθησετε. Ευχαριστω για το χρονο σας
Sponsor

       iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp
info@kalarakis.com Offline
#2 Posted : Tuesday, December 27, 2016 4:51:53 PM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 321
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 18 time(s) in 17 post(s)
μείωσε τη ταχύτητα του Ζ
dreamkeeper Offline
#3 Posted : Tuesday, December 27, 2016 4:55:29 PM(UTC)
dreamkeeper

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 12/27/2016(UTC)
Posts: 4

Την εχω μειωσει απο το 300 μεχρι το 100 αλλα κανει τα ιδια. τα αλλα δυο μοτερ δεν μ εχουν κανει κατι αναλογο σε οποια ταχυτητα και αν τα λειτουργησω
kaldor Offline
#4 Posted : Tuesday, December 27, 2016 7:35:42 PM(UTC)
kaldor

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 2/3/2015(UTC)
Posts: 103
Man

Thanks: 6 times
Και εγώ είχα κάποια θέματα με τα μοτέρ και έφταιγε η καλωδίωση. Άλλαξα την καλωδίωση και από τότε όλα μια χαρά. Ο Κινέζος βάζει την χαμηλότερη ποιότητα καλωδίου και ίσως πιο λεπτό απ' οτι πρέπει. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό άλλα στο προτείνω με την πρώτη ευκαιρία να τα αλλάξεις.

https://www.youtube.com/watch?v=AJ2plzZVCSw

Edited by user Tuesday, December 27, 2016 7:37:02 PM(UTC)  | Reason: Not specified

dreamkeeper Offline
#5 Posted : Wednesday, December 28, 2016 3:00:57 PM(UTC)
dreamkeeper

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 12/27/2016(UTC)
Posts: 4

To βιντεο που βλεπετε δεν κανω καποια κοπη. Το spindle δεν το εχω αναμενο απλα τρεχω ενα gcode που κανει βολτες τα axis . Οταν περνω manual control με το πληκτρολογιο και κουναω τον z δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα οταν κουνιεται απο το gcode συμβαινει αυτο που βλεπετε
info@kalarakis.com Offline
#6 Posted : Wednesday, December 28, 2016 5:51:44 PM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 321
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 18 time(s) in 17 post(s)
α) δες στο controller πόσα βήματα έχει βάλει για το μοτερ
β) Δες στο gcode που βγάζεις το F πόσο είναι (το gcode μπορείς να το ανοίξεις με το notepad, είναι αρχείο κειμένου)
γ) άλλαξε τα μοτέρ μεταξύ τους
δ) άλλαξε τα controller μεταξύ τους
ε) μέσα στο πρόγραμμα τι ταχύτητα δίνεις στο Ζ
στ) Γράψε στο πρόγραμμα G0Z0 meta G0Z10F600 να δεις το κάνει? Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για το gcode?

dreamkeeper Offline
#7 Posted : Wednesday, December 28, 2016 9:33:38 PM(UTC)
dreamkeeper

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 12/27/2016(UTC)
Posts: 4

Originally Posted by: info@kalarakis.com Go to Quoted Post
α) δες στο controller πόσα βήματα έχει βάλει για το μοτερ
β) Δες στο gcode που βγάζεις το F πόσο είναι (το gcode μπορείς να το ανοίξεις με το notepad, είναι αρχείο κειμένου)
γ) άλλαξε τα μοτέρ μεταξύ τους
δ) άλλαξε τα controller μεταξύ τους
ε) μέσα στο πρόγραμμα τι ταχύτητα δίνεις στο Ζ
στ) Γράψε στο πρόγραμμα G0Z0 meta G0Z10F600 να δεις το κάνει? Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για το gcode?



Πρωτα απο ολα σας ευχαριστω πολυ και τους δυο σας για τον χρονο σας και την βοηθεια σας, παρακατω ειναι οι απαντησεις στις ερωτησεις σου

α) Στο Mach 3 εχει 405 βηματα για το μοτερ και το εκανα με το auto callibration που εχει.
β) Στο Gcode το F ειναι 1200 αλλα εγω εχω βαλει σαν max στο motor tuning 150
γ) Θα το δοκιμασω και θα σου πω
δ) Θα το δοκιμασω και θα σου πω
ε) Στο mach 3 δίνω velocity 150
στ) Ναι τα κανει. Για το Gcode χρησημοποιησα το wizard που εχει μεσα το mach3
info@kalarakis.com Offline
#8 Posted : Thursday, December 29, 2016 11:10:23 AM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 321
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 18 time(s) in 17 post(s)
to 1200 που έχει μέσα στο gcode είναι πάρα πολύ, γιαυτό σου κάνει το πρόβλημα
το 150 που έχεις βάλει στο βγάζει 1200 στο κώδικα ΑΡΑ κάνε το 75 να δεις θα σου βγάλει το 600 στο οποίο παίζει το μηχάνημα?
Όταν λέει 150 τι εννοεί? το 600 είναι mm/min
Σε αυτό το μοντέλο το 800 πρέπει να είναι το όριο
Στο gcode που έχεις τώρα άλλαξε το από 1200 σε 600 και στείλτε το στο μηχάνημα
το πιο πιθανό είναι να φτιάξει

Edited by user Thursday, December 29, 2016 11:19:08 AM(UTC)  | Reason: Not specified

romanos kazantzidis Offline
#9 Posted : Friday, January 20, 2017 9:25:03 PM(UTC)
romanos kazantzidis

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 1/20/2017(UTC)
Posts: 1

το κομπλερ που έχεις είναι άκαμπτο που σημαίνει πως πρέπει το μοτέρ να είναι απόλυτα ίσιο με τον άξονα κάτι που είναι δύσκολο δοκίμασε να λασκάρεις τις βίδες από το μοτέρ και δεν αν το κάνει

Edited by user Friday, January 20, 2017 9:25:51 PM(UTC)  | Reason: Not specified

DELEC Offline
#10 Posted : Friday, January 20, 2017 10:02:47 PM(UTC)
DELEC

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 5/9/2011(UTC)
Posts: 3,177
Location: Piraeus

Thanks: 3 times
Was thanked: 298 time(s) in 238 post(s)
Καλησπερα. Aπο οσο ειδα στο βιντεο το μοτερ σε καποια θεση της περιστροφης του κολαη. Τα βηματικα δεν εχουν την δυναμη που νομιζουν πολλοι. Η οποια δυναμη εξασκειται ειναι απο την βιδα αρα πιθανοτατα εχει δικιο ο Ρωμανος. Και κατι ακομα σχετικο με τον αριθμο των βηματων. Το νουμερο 405 δεν μου φαινεται σωστο. Τα βηματα τα βρισκουμε ως εξης. Αν βαλουμε αναλυση βηματων στον driver το 1 τοτε διαιρουμε το 200 που ειναι τα βηματα που απαιτουνται για μια πληρη περιστροφη του αξονα του μοτερ με το βημα της βιδας. Π.Χ αν η βιδα ειναι η Balscrew 1605 (16 η διαμετρος 5 το βημα της) τοτε 200 δια 5 = 40. Αν η αναλυση ειναι χ 2 τοτε 80 και ουτω καθ εξης. Λαβε υποψη σου οτι οσο μεγαλωνη η αναλυση και η ταχυτητα τοσο χανη σε δυναμη το μοτερ.
ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Users browsing this topic
Guest (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.100 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp