logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


31 Pages«<23456>»
Xristos Offline
#31 Posted : Sunday, January 4, 2009 6:02:10 AM(UTC)
Xristos

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 1/2/2009(UTC)
Posts: 2

Μπραβο σας παιδια ωραιες μετατροπες. Και αν σκεφθει κανενας οτι τις κανετε και σε περιορισμενο χωρο σας αξιζουν συγχαρητηρια.

Χρηστος

NIKOS Offline
#32 Posted : Sunday, January 4, 2009 3:07:47 PM(UTC)
NIKOS

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 7/3/2008(UTC)
Posts: 475
Location: Greece -ioannina

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Προβλημα Προβλημα Προβλημα !

Πριν τις γιορτες μου καηκε ο υπολογηστης ( η οθονη και η καρτα ,απο φορητο ) οποτε πηρα ενα αλλο ο οποιος εχει μονο usb , εχω βεβαια ενα ανταπτορα απο usb -parallel .

Προσπαθησα σημερα να δω τι γινετε αλλα δεν μου κανουν τοιοτα ουτε το παλοιο (step )αλλα ουτε και αυτο που ετοιμαζω τωρα .

Τι γινετε πως μπορω να βρω τι να κανω ? Δουλευω με mach3 ,ειναι καποιος που να κοντρολαρει απο usb ? ακουει καποιος τι να κανω ?

''Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.''-Albert Einstein
vonhous Offline
#33 Posted : Monday, January 5, 2009 2:40:19 AM(UTC)
vonhous

Rank: Administration

Groups: Administration
Joined: 4/15/2008(UTC)
Posts: 501
Man
Location: Κόρινθος

Thanks: 2 times
Was thanked: 3 time(s) in 2 post(s)

Δυστηχώς όχι πολλά. Από usb σε παράλληλη δεν έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει να αγοράσεις ή ένα desktop pc ή να πάρεις μια ενδιάμεση κάρτα μεταξύ των drivers και του software, η οποία να υποστηρίζει από usb έλεγχο των drivers. Υπάχουν αρκετές εταιρείες που το κάνουν αυτό, όπως το Grex κτλ. Κοίτα τα παρακάτω link.

http://www.usbcnc.com/index_products.html

http://www.geckodrive.com/product.aspx?c=4&i=14463

http://www.usbcnc.com/index_products.html

http://www.super-tech.com/root/itm.asp?p1=itm-usb-controllers

και άλλα... 

Πάντως πλην από το Grex δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολη8είς ιδιαίτερα με laptop (που είναι ακριβότερος), εφόσον χρησιμοποιείς παράλληλη. Εκτός και αν ο desktop υπολογιστής δεν σε εξυπηρετεί.

Πελτέκης Όμηρος
NIKOS Offline
#34 Posted : Monday, January 5, 2009 2:30:07 PM(UTC)
NIKOS

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 7/3/2008(UTC)
Posts: 475
Location: Greece -ioannina

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Καλημερα Ομηρε καλη βδομαδα .

Σ ευχαρηστω για οσα μου λες , θα δω τι να κανω και μαλον θα χρησημοποιησω σταθερο για το καινουριο μηχανημα μιας και ο γιος μου θελει ποιο μεγαλο -ξερεις - για παιχνιδια και για το παλοιοτερο μηχανημα θα δω μαλον θα αφησω το παλοιο pc και θα του βαλω εξωτερικη οθονη . Θα δω . Ευχαρηστω .

''Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.''-Albert Einstein
NIKOS Offline
#35 Posted : Tuesday, January 13, 2009 2:33:28 AM(UTC)
NIKOS

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 7/3/2008(UTC)
Posts: 475
Location: Greece -ioannina

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Mιας και ειναι ετοιμα να τα δειτε .

Αν και ακομη δεν τα ειδα να γυρνανε περημενω σχολια και εντυπωσεις ειτε + ή - ολα ειναι δεκτα !

''Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.''-Albert Einstein
nvirus Offline
#36 Posted : Tuesday, January 13, 2009 4:17:59 AM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

Νικο, δεν εννοουσα να συμπίεσεις τις φώτο σε rar ... όταν σώζεις τις φωτογραφίες σου, κάποια προγράμματα όπως το Photoshop , εμφανίζουν ένα παραθυράκi με το quality slidebar του codek που θα χρησιμοποιήσεις (1 - 10). Σε αυτό το στάδιο επιλέγεις συμπίεση στο jpg.

Τις έφτιαξα εγώ...

 

nvirus attached the following image(s):
ηλεκτρικα.jpg
ηλεκτρικα2.jpg
Νίκος Κατσανάκης
nvirus Offline
#37 Posted : Tuesday, January 13, 2009 4:24:53 AM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

NIKOS

Προβλημα με servo nema 34 -encoder

Καλησπερα Ομηρε ,
Εχουμε μηλησει στο forum σχετικα με τα servo και encoder εχω τελειωσει και τα ηλεκτρικα και σημερα δοκημασα να δω κηνηση αλλα ματεα ! Ισος φτενε καποιες ρηθμησεις στο Mach3 και υποπτα ειναι τα encoder .
Για να καταλαβεις εκανα οπως μου ειπες σχετικα με τη συνδεση ,κανω reset για να μην εχω ενδηξη φαουλ και τοιποτα !
Τι κανω λαθος αν ξερεις , ή καποιος αλλος ισος απο πρεβεζα που ειναι και κοντα μου .
Ευχαρηστω !

 ΟΜΗΡΟΣ

Καλησπέρα Νίκο.

Δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά έτσι. Λες ότι υποψιάζεσαι ότι φταίνε τα enconder. Πως έβγαλές αυτό το συμπέρασμα? Τα enconder ήταν προ-τοποθετημένα από το εκεί που τα πήρες, ή εσύ έκανες την τοποθέτηση? Εάν τα πήρες ήδη τοποθετημένα, τότε δεν μπορεί και τα τρια να έχουν σφάλμα. Δεύτερον τις ενώσεις τις έκανες, όπως είπαμε σε προυγούμενο post? Εάν ναι κοίταξε μην είναι χαλαρές οι συνδέσεις. Ένα κοινό λάθος να νομίζουμε ότι όλα είναι σωστά τοποθετημένα και ενωμένα, άλλα στην ουσία να μην κάνουν επαφή!!! (Μου έχει συμβεί και σε μένα στο παρελθόν, πιστέψτε με!).

Αυτό που δεν μου λες είναι ότι τίποτα δεν γίνεται (!?!). Δηλαδή? Τι ακριβώς κάνει το μοτέρ? Γυρνάει συνέχεια προς μια κατεύθυνση και δεν είναι σε κατάσταση HOLD (κρατήματος)? Εάν είναι σε κατάσταση HOLD, τότε είμαστε σε καλό δρόμο και απλά φταίνε οι ρυθμίσεις του προγράμματος. Εάν όχι, δηλαδή το μοτέρ σου δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, τότε τι (?), δεν πάει ρεύμα, οπότε και δεν γυρνάει??

Λες ότι βγάζεις το error και δεν γίνεται τίποτα. Δηλαδή ξαναβγαίνει σε error κατάσταση? Δεν γυρνάει το μοτερ? Δεν βγαινει το error? Τι ακριβώς?

Εάν δεν βγαίνει το error: 

1) Πρέπει να κρατήσεις λίγη ώρα το διακόπτη πατημένο, μέχρι να βγει το error (στην περίπτωση που έχεις κάνει το κυκλωματάκι που σου προτείνεται από την geckodrive)

2) Εάν δεν έχεις κάνει το κυκλωματάκι πρέπει να το βραχυκυκλώσεις για μερικά δευτερόλεπτα ή και να το αφήσεις μόνιμο με το ENC+ για να του δώσεις τα +5 Volt που χρειάζεται για να κλείσει το εσωτερικό κύκλωμα.

3) Εάν τα έχεις κάνει όλα αυτά και το κρατάς πατημένο για το απαραίτητο χρόνο και δεν βγαίνει τότε πράγματι κάτι δεν έχεις συνδεμένο σωστά. (Δείξε μου τι ακριβώς έχεις κάνει έκει).

4) Πίσω από το driver έχει δύο ποντεσιόμετρα για να ρυθμίζεις το μοτερ. Εάν βγαίνει το error και απλά το μοτερ δεν περιστρεφεται ή κάνει διάφορες ανωμαλίες, θέλει ρύθμιση απο εκει. Διάβασε το manual της Geckodrive ή όπως έκανε ο Πάνος (και έδειξε και σε μένα), βάλτα περίπου στην μέση και παίζεις τις ρυθμίσεις πάνω κάτω (ελαφρά) μέχρι να έχεις την ικανοποιητική σχέση "δύναμης" και "χαλαρώματος".

5) Στο πρόγραμμα, ρύθμισες τα step and dir σην καρτέλα Motor outputs? Έχεις βάλει τα σωστά, στην σωστή θέση και τα έχεις ενώσει στα σωστά drivers, με την σωστή διάταξη, όπως έχουμε πει και στο σχεδιάγραμμα? 

Πες μας αναλυτικά τι βήματα έχεις κάνει, για να σε βοηθήσουμε. Και όταν λέω αναλυτικά, εννοώ και την παραμικρή λεπτομέρεια, διότι είσαι σε απόσταση και δεν έχουμε οπτική επαφή και δεν μπορούμε με μια γενική περιγραφή να μαντέψουμε όλα τα βήματα. Εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε, μην νομίζεις ότι μας κουράζεις. Μας κουράζεις μόνο όταν δεν έχουμε σαφή εικόνα του τι έχει γίνει και προσπαθούμε να μαντέψουμε τις κινήσεις και να δώσουμε πιθανές απαντήσεις για όλα. Μπορεί να είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά πολύ αναγκαία για να προχωρήσεις παρακάτω....   

 

Μην απελπίζεσαι. Θα βρεθεί η λύση. Δώσε περισσότερα στοιχεία...

 

 

Νίκος Κατσανάκης
nvirus Offline
#38 Posted : Tuesday, January 13, 2009 4:29:14 AM(UTC)
nvirus

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/13/2008(UTC)
Posts: 883
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

Ωραίο το κουτάκι σου, Νικο.

Σχετικά με το πρόβλημα των μοτέρ με καλυψε ο Ομηρος. Δώσε στοιχεία...

Νίκος Κατσανάκης
NIKOS Offline
#39 Posted : Wednesday, January 14, 2009 12:52:37 AM(UTC)
NIKOS

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 7/3/2008(UTC)
Posts: 475
Location: Greece -ioannina

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)

Καλησπερα σ ολους .

Τελεικα παιδια ειδα κινηση ,το θεμα ειναι το εξεις : οταν γινοταν το μονταρησμα εκανα το ιδιο Χ 3 ετσι και εγινε το ιδιο λαθος Χ3 προς γνωση και σημορφοση .

Τωρα το θεμα ειναι :

Τα servo δεν εχουν ταχητητα - ειναι απελπηστικα αργα-και σαν να μην φτανει αυτο ειναι ψωφια ,δυναμη χαλι μαυρο .

Οταν εκανα την κατασκευη υπολογηζα να τρεχουν με 1500rpm  ,υπαρχη τετεια περηπτωση ?????

Ευχαηστω

*Σχετικα με τις φοτο αν και δεν καταλαβα θα προσπαθησω την αλλη φορα για να δουμε !

''Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.''-Albert Einstein
The machinist Offline
#40 Posted : Thursday, January 15, 2009 12:14:15 AM(UTC)
The machinist

Rank: Administration

Groups: pnx, Administration
Joined: 4/16/2008(UTC)
Posts: 963
Man
Location: Άργος

Thanks: 1 times
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)

Φιλε Νικο εισαι Νοικοκυρης!!!Εισαι πρωτος!

Με τα μοτερ τι προβλημα εχεις?Γυρνανε κανονικα αλλα ειναι ψωφια?Αλλαζουν κατευθυνση οταν τους στειλεις εντολη?

Λαμπράκης Πάνος
Users browsing this topic
Guest (6)
31 Pages«<23456>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.282 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp