logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


2 Pages12>
hpant Offline
#1 Posted : Monday, August 17, 2015 9:57:18 PM(UTC)
hpant

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/6/2015(UTC)
Posts: 22

φωτο 1η, σε κόντρα πλακέ θαλάσσης:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1004113702954037&set=a.985708131461261.1073741825.100000662497514&type=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1004113642954043&set=a.985708131461261.1073741825.100000662497514&type=1

φωτο 2η, σε MDF με καπλαμά:

www.facebook.com/photo.php?fbid=1013729731992434&set=a.985708131461261.1073741825.100000662497514&type=1

https://www.facebook.com...662497514&type=1

Για το ξέφτισμα που παρατηρείται στην κοπή, φταίω εγώ σαν χρήστης; ταχύτητα, στροφές .... η/και το ξύλο που χρησιμοποίησα;

Ευχαριστώ,
Ηλίας Πανταζής, Σέρρες


Sponsor

info@kalarakis.com Offline
#2 Posted : Tuesday, August 18, 2015 9:34:06 AM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 257
Location: kriti iraklio

Thanks: 1 times
Was thanked: 15 time(s) in 14 post(s)
για να μη κανει ξέφτια θέλει σκληρό ξύλο
Το μαλακό θέλει στροφές και σιγά σιγά
nikro48 Offline
#3 Posted : Tuesday, August 18, 2015 12:41:37 PM(UTC)
nikro48

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 2/26/2009(UTC)
Posts: 380
Man
Location: Χαλάνδρι

Thanks: 14 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Ηλία να αποφεύγεις το κοντραπλακέ και το MDF διότι χαλάνε τα κοπτικά.
Επιπλέον η σκόνη του MDF είναι πολύ βλαβερή.
Με ένα πέρασμα με ψιλό γυαλόχαρτο και τα χνούδια εξαφανίζοντε.
Εγώ περνάω την επιφάνεια με μια στρογγυλή τρίχινη βούρτσα που βάζω στο τρυπάνι (φωτο) και δεν θέλει ούτε γυαλόχαρτο.

Νίκος Ρούσσος


nikro48 attached the following image(s):
Βουρτσα 1.jpg
Βουρτσα 2.jpg
flintstone Offline
#4 Posted : Tuesday, August 18, 2015 3:46:31 PM(UTC)
flintstone

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 7/31/2012(UTC)
Posts: 993

Thanks: 8 times
Was thanked: 41 time(s) in 39 post(s)
Με τι cad-cam τα εκανες ?
hpant Offline
#5 Posted : Tuesday, August 18, 2015 11:44:30 PM(UTC)
hpant

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/6/2015(UTC)
Posts: 22

Originally Posted by: flintstone Go to Quoted Post
Με τι cad-cam τα εκανες ?


Vectric Aspire, ver. 8.xx
flintstone Offline
#6 Posted : Friday, August 21, 2015 5:13:36 PM(UTC)
flintstone

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 7/31/2012(UTC)
Posts: 993

Thanks: 8 times
Was thanked: 41 time(s) in 39 post(s)
δεν κανεις και ενα βοηθημα να ξεστραβωθουμε και εμεις τι παιζει με αυτο το προγραμμα ?
Ειναι cad & cam μαζι ?
Εστω μπορεις να δωσεις οδηγιες για το πως ξεκινας με αυτο το προγραμμα ειναι ευκολο δυσκολο ?
Απο οτι ειδα εχει mach3 & linuxcnc postprocessors

Εχω παρει ενα 6040 cnc και ακομα δεν το εχω βαλει σε λειτουργια γιατι δεν εχω βρει απλο προγραμμμα cad-cam
μονο δοκιμαστικα εχω κανει με καθαρο g code αλλα με σκετο g code δεν μπορεις να κανεις πολυπλοκα πραματα.
cnc_freak Offline
#7 Posted : Friday, August 21, 2015 6:31:54 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 608
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 78 time(s) in 77 post(s)
Γιατί δεν δοκιμάζεις με το artcam που είναι σχετικά εύκολο και το δουλεύουν πολλοί εδώ μέσα.
Επίσης και το cambam είναι εύκολο και το sheetcam. Ολα αυτά τα έχω δουλεψει και έχουν postprocessor για mach3
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
flintstone Offline
#8 Posted : Friday, August 21, 2015 7:48:43 PM(UTC)
flintstone

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 7/31/2012(UTC)
Posts: 993

Thanks: 8 times
Was thanked: 41 time(s) in 39 post(s)
Δεν χρησιμοποιω mach3 μου φαινετε δυσκολο και ειναι χεροτερο απο το linuxcnc.
Το cambam και το sheetcam τα εχω αλλα εχω πελαγωσει μονο ο g code μου φαινετε ευκολος.
nikro48 Offline
#9 Posted : Friday, August 21, 2015 8:44:32 PM(UTC)
nikro48

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 2/26/2009(UTC)
Posts: 380
Man
Location: Χαλάνδρι

Thanks: 14 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Δουλεύω με το Aspire V4.5 και όντως το βρίσκω πολύ καλό αλλά και εύκολο για να το μάθει κάποιος , ειδικά εάν ξέρει και αγγλικά .
Εγώ πάντως αν και δεν ξέρω αγγλικά με τα tutorial που έχει το βρήκα πολύ εύκολο.
Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν έχει τον 4=ο άξονα που θα ήθελα πολύ μα πάρα πολύ…..


Νίκος Ρούσσος
cnc_freak Offline
#10 Posted : Saturday, August 22, 2015 9:55:11 AM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 608
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 78 time(s) in 77 post(s)
Ο postprocessor για Mach3 δουλεύει και στο linuxcnc. Οι περισσότεροι gcodes είναι κοινοί.
Επίσης μπορείς να επιλέξεις και postprocessor για generic gcode, αντί για mach3.
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
Users browsing this topic
Guest (3)
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.145 seconds.