logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


benicos Offline
#1 Posted : Tuesday, August 22, 2017 5:32:04 PM(UTC)
benicos

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 5/16/2016(UTC)
Posts: 15

Καλησπερα,πως μπορω να δωσω εντολη στο MAX3 για να δουλεψη το ρουτερ μαζι με την κινιση του του CNC?εχω τον πινακα TB5660 3 AXIS.<div>Ευχαριστω.</div>[size=10px][/size]
Sponsor

       iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp
cnc_freak Offline
#2 Posted : Tuesday, August 22, 2017 6:39:30 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 723
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Γίνε ποιό σαφής. Τι εννοείς ρούτερ; Μήπως εννοείς το spindle; και αν εννοείς το spindle θέλεις να ξεκινάει από το g κώδικά;
Εξήγησε τώρα πώς δουλεύει;
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
info@kalarakis.com Offline
#3 Posted : Tuesday, August 22, 2017 9:47:55 PM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 376
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 21 time(s) in 20 post(s)
Και εγω δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο που ζητας
Μεντευω
Μαλλον θελεις να ξεκινησεις το spindle κοινος αυτο που γυριζει το μαχαιρι στο καθετο αξονα.
Αν εχεις κανει σωστα τις συνδεσεις και εχεις ορισει σωστα τα πιν η εντολη ειναι Μ3 για να ξεκινησει και Μ5 για να σταματησει.
Αυτα αντιστοιχουν στη γλωσσα του mach3 στο DoSpinStart() και DoSpinStop().

Μεσα στο gcode αρκει να βαλεις το M3 στην αρχη και το Μ5 στο τελος.
Αυτα βεβαια υα επρεπε να στα βαζει το προγραμμα που παραγει το gcode απο μονο του.

Δωσε περισσοτερες λεπτομεριες τι θελεις να κανεις.
benicos Offline
#4 Posted : Tuesday, August 22, 2017 11:03:20 PM(UTC)
benicos

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 5/16/2016(UTC)
Posts: 15

Ετσι ειναι οπως μου τα γραφετε ειναι,θελω να ορισω μεσα απο το MAX την εντολη να παιρνει στροφες το τρυπανι με το ξεκινημα του cnc,και να σταματα οταν τελειωνει την εργασια,τι πρεπει να κανω στο προγγραμα του max?
που πρεπει να δωσω εντολη στον πινακα?(αν καταλαβα καλα πρεπει να ειναι το 1@3 στον πινακα TB5660)
το router που εχω ειναι 220v.
cnc_freak Offline
#5 Posted : Tuesday, August 22, 2017 11:49:43 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 723
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Τι σχέση έχει το TB5660; Αυτό είναι driver (οδηγός) για step motor.
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
Minas Offline
#6 Posted : Wednesday, August 23, 2017 11:11:05 AM(UTC)
Minas

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 2/28/2009(UTC)
Posts: 648
Location: Kriti Heraklion

Thanks: 4 times
Was thanked: 29 time(s) in 27 post(s)
από τα συμφραζόμενα θΈΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΉΣΕΙ
ποια είναι η συνδεσμολογία του spindle στην πλακέτα, ώστε να πάρει εντολή να ξεκινήσει το spindle
nikro48 Offline
#7 Posted : Wednesday, August 23, 2017 6:11:33 PM(UTC)
nikro48

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 2/26/2009(UTC)
Posts: 407
Man
Location: Χαλάνδρι

Thanks: 18 times
Was thanked: 10 time(s) in 10 post(s)
Η πλακέτα εχει ενα ρελέ το οποίο ενεργοπειται μέσα απο τις εντολές του Gcode όπως ανέφερε παραπάνω ο Μηνάς.
Επειδή δεν ξέρω αν αντέχουν οι επαφές του ρελέ για το spindle σου καλό είναι να βάλεις να ενεργοποιεί ενα δεύτερο ρελέ .
info@kalarakis.com Offline
#8 Posted : Thursday, August 24, 2017 8:07:10 PM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 376
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 21 time(s) in 20 post(s)
η εντολη Μ3 ενεργοποιεί την output #
απο το port & pins πρωτα πήγαινε στη output signal και στο output #1 κανε το enable και δίπλα βάλε το ποδαρακι που έχεις συνδεσει το ρελε στη παραλληλη.
Επειτα πηγαινε πιο δεξια στο spindle control και πανω αριστερα στο καρτελακι γραφει clockwise M3 output
μεσα στο κουτακι βαλε το 1 αν δεν το εχει
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.044 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp