logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


4 Pages<1234>
mixalhsxalk Offline
#21 Posted : Wednesday, November 22, 2017 12:39:00 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Με το trim το μόνο που αλλάζει είναι το acceleration.Τίποτα άλλο.¨Ολα τα υπόλοιπα όπου κ να τα έχεις είναι το ίδιο πράγμα.Οπότε τα fullαρα όλα να έχουν το ίδιο acceleration.Αν το κανω 480 Θα χάσω βήματα.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 12:41:54 PM(UTC)  | Reason: Not specified

cnc_freak Offline
#22 Posted : Wednesday, November 22, 2017 1:04:44 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Πώς αλλάζει το accelaration, πώς το μετράς. Accelaration είναι η επιτάχυνση.Υποτίθεται, σύμφωνα με το manual πως αλλάζει η ταχύτητα.
Quote:
Ολα τα υπόλοιπα όπου κ να τα έχεις είναι το ίδιο πράγμα


Ποιά είναι τα υπόλοιπα δέν σε καταλαβαίνω.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 1:06:07 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
mixalhsxalk Offline
#23 Posted : Wednesday, November 22, 2017 1:21:42 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Δεν αλλάζει η ταχύτητα.Αν το βάλεις το trim τέρμα χαμηλά βλεπεις οτι τα μοτέρ βαριουνται να κουνηθουν κ το μηχανημα κανει κολλήματα.Ενω ο βηματισμός παραμένει ίδιος.κ βγαζει σωστες αποστάσεις..Αν το βάλεις στο φουλ δεν κολλάει τπτ.Με ολα τα υπόλοιπα εννοω τον βηματισμό κ το velocity.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 1:30:08 PM(UTC)  | Reason: Not specified

cnc_freak Offline
#24 Posted : Wednesday, November 22, 2017 1:42:36 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Ok τότε βάλτα στη μέση.
Οταν λές
Quote:
Αν το κανω 480 Θα χάσω βήματα.



τί εννοής; Τι έκανες 480; Εγώ σου είπα να τρέξεις έναν άξονα πχ τον Χ με 480mm/min για να πάει το μοτέρ με 2στροφές το δευτερόλεπτο.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 1:48:41 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
mixalhsxalk Offline
#25 Posted : Wednesday, November 22, 2017 2:09:14 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Λοιπόν έβαλα στο velocity στα 480 κ τα τρίμαρα.Το φουλ είναι το πιο ήσυχο σημείο.Κ τώρα το ρυθμίζω να κινείται γρήγορα με πολαπλάσια του 480.Δεν φαίνεται να κολώνει κάπου..Στα 1920 velocity κ 480 acceleration πάει αρκετά γρήγορα κ δεν χάνει βήματα.Αντέχει κ πολύ παραπάνω αλλά ζορίζεται το σασί βλέπω.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 3:06:47 PM(UTC)  | Reason: Not specified

cnc_freak Offline
#26 Posted : Wednesday, November 22, 2017 3:16:21 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Καμμία σχέση.....
Οταν λέμε να τρέξεις τον άξονα με μιά συγκεκριμένη ταχύτητα , μηδενίζεις τον άξονα που θέλεις πχ τον Χ, στη συνέχεια βάζεις την εντολή στο DRO "F480 G1X500". Τοτε θα κινηθεί ο Χ για 500mm με ταχύτητα 480mm/min.
Αυτά που πειράζεις εσύ στο μενού config-motor tuning, είναι για να ρυθμίσεις τη μέγιστη ταχύτητα που θα πηγαίνει ο κινητήρας, με δεδομένα τα "Steps per" που έχεις βάλει. Τα Step pulse και Dir pulse, βάλτα 2uSec. Το acceleration βάλτο 250 με 400 όχι παραπάνω, δές μέχρι να μήν χάνεις βήματα. Οσο μεγαλύτερο τόσο μεγαλύτερη επιτάχυνση. Για ρούτερ 250 είναι καλά.
Η ταχύτητα βάλτη στο μέγιστο με το slider δεξιά. Είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να δώσει το Mach3 με δεδομένα τα "steps per" και το "Kernel speed" που έχεις επιλέξει, στο μενου config-ports and pins.
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
mixalhsxalk Offline
#27 Posted : Wednesday, November 22, 2017 4:35:25 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Συγνώμη δεν το γνώριζα κ μετρούσα ότι να ναι.Εμ δεν έχουν κάπου κάτι αναλυτικό να μαθαίνουν κ οι νέοι.θα κάτσω πάλι να το τριμάρω απο την αρχη κ θα περάσω τις παραμέτρους που μου έιπες στο πρόγραμμα...
mixalhsxalk Offline
#28 Posted : Wednesday, November 22, 2017 5:08:59 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Συγνώμη κ πάλι cnc_freak.Πώς θα δώσω την εντολή στο dro?Ψάχνω στο google μου βγάζει μόνο για ενα m6 macro.Κ κάτι ακόμα για το kernel speed.¨Εκανα το τεστ για τον υπολογιστή κ φαίνεται πολύ σταθερός στα 35kh κ είπα να το αφήσω έκει.Καλά έκανα?Γισ τα step pulse k dir pulse τα έβαλα στα 2 όπως είπαμε κ το acceleration στα 250 σταθερά.Κ όταν κάνω επιτέλους σωστό trimm k σιγουρεψω το step per θα φτιάξω κ την ταχύτητα.Σ ευχαριστώ πάντως.Οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες.Ειδικά για μένα που ειναι πρώτο μηχάνημα.Χωρις το σιτε δεν θα τα έβγαζα πέρα εύκολα.

Edited by user Wednesday, November 22, 2017 5:16:10 PM(UTC)  | Reason: Not specified

cnc_freak Offline
#29 Posted : Thursday, November 23, 2017 10:05:00 AM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Εγώ όταν δεν καταλαβαίνω κάτι ρωτάω, δέν είναι ντροπή. Υπέθεσα ότι καταλαβαίνεις ότι σου γράφω.
Για να δώσεις εντολή στο Mach3 μέσω του MDI (Manual Digital Input), έγραψα κατά λάθος DRO, πάς στη σελίδα του Mach3 (MDI Alt-2) και εκεί δίνεις τίς εντολές που θέλεις. Καλό θα είναι να διαβάσεις τίς εντολές gcode να μάθεις μερικές, θα σου χρειαστούν.
Το kernel speed 35KHz είναι πολύ οκ, άστο εκεί.
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
mixalhsxalk Offline
#30 Posted : Thursday, November 23, 2017 12:29:32 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Προσπαθώ μέσω google,youtube,tutorial να βγάλω μια άκρη κ να μην σας κουράζω αλλά πολλές φορές είναι ελλιπή κ παραπλανούν.Κ κάνω λάθη.Θα τα μάθω.Που θα πάει...
Users browsing this topic
Guest (3)
4 Pages<1234>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.109 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp