logo








Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


2 Pages12>
mixalhsxalk Offline
#1 Posted : Saturday, December 2, 2017 1:46:01 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Καλησπέρα στην παρέα.Μια ερώτηση που με έχει σκαλώσει.Θέλω να κόψω φλάτζες για μηχανή η κάτι παρόμοιο στο k40 μου.Πως θα το σκανάρω 1:1 για να μου κάνει ακριβής κοπή?
Sponsor
info@kalarakis.com Offline
#2 Posted : Saturday, December 2, 2017 10:35:35 PM(UTC)
info@kalarakis.com

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 4/6/2010(UTC)
Posts: 378
Location: kriti iraklio

Thanks: 2 times
Was thanked: 22 time(s) in 21 post(s)
Σκαναρεις και ακριβη κοπη=no
Σχεδιασεις και ακριβη κοπη =ναι
stathina Offline
#3 Posted : Sunday, December 3, 2017 6:25:22 AM(UTC)
stathina

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/13/2016(UTC)
Posts: 86

Thanks: 6 times
Με touch probe ισως να μπορούσε
cnc_freak Offline
#4 Posted : Sunday, December 3, 2017 11:24:41 AM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Υπάρχη ένα addon για το mach3 που μετατρέπει το μηχάνημα (παντογράφο) σε scanner, με τη προσθήκη ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, σάν αυτό. Η ακρίβειά του είναι πάρα πολύ καλή, και εξαρτάται καθαρά από την ταχύτητα σκαναρίσματος. Το έχω δοκιμάσει με πολύ καλά αποτελέσματα, για κοπές με πλάσμα.
Θα το βρείς στη tormach.
Εδώ θα δείς ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις, πώς γίνεται.

Edited by user Sunday, December 3, 2017 11:26:56 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
mixalhsxalk Offline
#5 Posted : Sunday, December 3, 2017 12:18:31 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Σας ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις σας.Κοίτα να δείς..Το έχω αγορασμένο παλιά αυτό το μικροσκόπιο.Είναι όντως καλό.Είδα ένα βιντεάκι με ένα παρόμοιο πρόγραμμα.¨Οντως πιστεύω οτι θα κάνει δουλεία.Κ μιας κ σας βρήκα.Χρησιμοποιεί κανένας 3d scanner για να κάνει περίεργες επιφάνειες στο cnc?Αξίζει μια τέτοια αγορά(η χρήση kinect) για να κόβω περίεργες επιφάνειες σχέδια 3d?Να σημειώσω ότι δεν έχω 3d printer κ δεν το πολυψήνω να πάρω προς το παρών.Κ κάτι άλλο.Ο stathina πρότεινε touch probe.Το χει δοκιμάσει κανείς???
cnc_freak Offline
#6 Posted : Sunday, December 3, 2017 4:13:18 PM(UTC)
cnc_freak

Rank: Gooroo

Groups: Member
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 730
Man
Location: Korydallos

Thanks: 4 times
Was thanked: 86 time(s) in 85 post(s)
Εγώ ξέρω τα 3d digitiser οπως το microscribe, αλλά είναι πανάκριβα.
Με το kinect γίνεται να αντιγράψεις 3d. Εχουν φτιάξει κάποια εφαρμογή;
Ειδικός είναι αυτός που έχει διαπράξει όλα τα λάθη που ήταν δυνατόν να γίνουν σε ένα πολύ μικρό πεδίο.
Satcom Offline
#7 Posted : Sunday, December 3, 2017 4:38:57 PM(UTC)
Satcom

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 10/30/2011(UTC)
Posts: 306

Thanks: 3 times
Was thanked: 14 time(s) in 13 post(s)
Με touch probe δεν κάνεις 3d αλλά 2.5d και αυτό με αρκετό χρόνο και κόπο.

Τα 3d digitisers όπως είπε και ο cnc_freak τα ξεχνάς, όποτε μένουν τα σε στυλ kinect που όμως πρέπει να ρίξεις πολύ δουλειά μετά το σκανάρισμα για να φτιάξεις σωστά μοντέλα.

Τώρα για την φλάντζα όταν χρειάστηκα για ένα μοτέρ, σκανάρισα με επιτραπέζιο σκάνερ μετά επεξεργασία της εικόνας και μετατροπή της σε vector στην συνέχεια έγινε gcode και κόπηκε στο cnc με Vbit.
nikos a Offline
#8 Posted : Sunday, December 3, 2017 5:48:04 PM(UTC)
nikos a

Rank: Genius

Groups: Moderator
Joined: 7/5/2009(UTC)
Posts: 770
Man
Location: iraklio kriti

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Το 3d scanner ειναι για τρισδιάστατα μοντέλα και όχι 2d. Με τα φθηνά σκάνερ δεν θα κάνεις δουλειά. Έχω το σκανερ αυτο https://lmi3d.com/products/hdi και παρόλο που θεωρείται πολύ καλό και πάλι θέλει αρκετή επεξεργασία το μοντέλο.
mixalhsxalk Offline
#9 Posted : Sunday, December 3, 2017 6:39:59 PM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Ok λοιπόν.Μπορώ να πω οτι μπερδεύτηκα.Ασχετα με τις φλάντζες τις οποίες όπως κατάλαβα καλύτερα είναι να τις κανω με το μικροσκόπιο κ μετα αντιγραφή στον υπολογιστη γιατί απ οτι καταλαβα κανένα μέσο δεν κάνει σωστή μέτρηση,Για μια επιφάνεια την οποία είναι 2.5d(δηλαδή σαν ανάγλυφη επιφάνεια) ενα touch probe είναι καλό για μια τέτοια σάρωση?Η καλυτερα να παω σε kinect(δεν εχω αλλα θα πάρω.Ειναι οικονομικό κ ναι υπάρχει πρόγραμμα γι αυτο.)? Ένα touch probe που βρήκα είναι αυτό.:https://www.ebay.com/itm/CNC-digitizing-probe-touch-sensor-for-Match3-KFlop-etc-step-servo-motion/263333764703?hash=item3d4fea5e5f:g:MREAAOSwLnBX8ACa
Άξιζει η να παω για kinect κ δουλειά στο χέρι??

Edited by user Sunday, December 3, 2017 9:22:23 PM(UTC)  | Reason: Not specified

mixalhsxalk Offline
#10 Posted : Monday, December 4, 2017 7:56:05 AM(UTC)
mixalhsxalk

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/12/2017(UTC)
Posts: 59
Man
Location: Μυτιλήνη

Thanks: 5 times
Καλημέρα παίδες.Σχετικά με την σάρωση των φλατζών, ψάχνοντας λίγο για τα digitizer που είπε ο cnc_freak βρήκα αυτό: http://fablab.ruc.dk/diy-digitizer/ .Τον εξοπλισμό τον έχω.Τα encoders δεν έχω αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό.Τι λέτε?Να το ψάξω παραπάνω μήπως το φτιάξω?
Users browsing this topic
Guest (6)
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.091 seconds.
      iMago - Unique gift - Smart Modular Personalized Lithophane Lamp