Forum

Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να μπορείτε να δημιουργείτε θέματα και να απαντάτε .

Η νέα τροποποίηση του cnc !!!!!!!!!

Σελίδες12

Η νέα τροποποίηση του cnc .

 

Θυμάστε της πρώτες φωτογραφίες που ανέβασα!!!!!

 

Θα ήθελα και πάλι τι γνώμη σας.

 

Το πρώτο πάντως πείραμα ήταν σκέτη αποτυχία  είχε φρακάρει όλος ο Χ άξονας !!!

 

Παρακαλω δεστε και την photo με τη βηδα  που εχω αγωραση

 

 

 

Ανεβασμένα αρχεία
  • Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία

Lagostino, δεν πειράζει που είχες μια αποτυχία. Μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Βλέπω πήρες και βίδα, τραπεζοειδή. Δεν χρειάζεται να σου πω τα μειονεκτήματα της βίδας, θα πρέπει να τα έχεις διαβάσει σε προϋγούμενα post.

Επειδή είναι το πρώτο cnc που φτιάχνεις προχώρα, όπως έχει ήδη σκεφτεί. Πάντως εάν θες την γνώμη μου δεν ξέρω εάν με τα ράουλα θα έχεις τις επιθυμητές ακρίβειες. Επίσης  θα ήταν καλύτερα να τα είχες τοποθετήσει υπό γωνία και όχι παράλληλα, γιατί έτσι θα έχεις μπόσικα ώς προς τα πλάγια του μηχανήματος. Δεν μου λες δοκίμασες να δεις τι μπόσικα έχουν στο "πέρα-δώθε". Εάν παίζει αυτή η περίπτωση σου συνιστώ να την διορθώσεις τώρα που είναι ακόμη η αρχή. Προχώρα και δείξε μας το τελικό σχέδιο πως θα είναι για να μπορούμε να εκφέρουμε καμία άποψη παραπάνω.

Μποσικα δεν έχει καθόλου δεξιά και αριστερά.

 

Φεύγει σφαίρα  τώρα  με τα ραουλα που έβαλα .

 

Τα ραουλα είναι κωνικά  και η ράγες είναι 30χ30mm (γωνιά δηλαδή)

 

 

Lagostinos να σου πω πως και εγώ και υποθέτω και άλλοι από την παρέα, πριν αποφασίσω να αγοράσω έτοιμους μηχανισμούς γραμμικής κίνησης πειραματίστηκα με διάφορους τύπους «σπιτικών γλιστών» . Πολύ από αυτούς δούλεψαν και μου χάρισαν αυτό το πολύ όμορφο συναίσθημα που εισπράττεις κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Το πιο σημαντικό όμως με αυτούς τους σπιτικούς μηχανισμούς είναι πως με δίδαξαν το τι θα ήθελα να έχει και το τι πρέπει να προσέξω στην επόμενη κατασκευή μου. Επίσης δουλεύοντας τα εντελώς homemade CNC μου έμαθα πως η ακρίβεια κίνησης είναι καταλυτικός παράγοντας στο τελικό αποτέλεσμα. Σημαντικότερο από μοτέρ drivers software  Βλέποντας λοιπόν την κατασκευή σου, θα ήθελα να σε ενθαρρύνω ως προς την ολοκλήρωσή της  γιατί θα σε διδάξει  πολλά πράγματα,  πράγματα που ίσως μαθεύονται μόνο με πειραματισμό. Και προς θεού δεν λέω πως αυτό που φτιάχνεις δεν θα δουλέψει…  λέω απλά πως με την ολοκλήρωση της κατασκευής σου και δουλεύοντας την είναι πιθανό να θελήσεις CNC με περισσότερη ακρίβεια και στιβαρότητα για καλύτερα αποτελέσματα.

 Και να σου πω και κάτι άλλο. Το θέμα είναι τι ζητάς από αυτό που φτιάχνεις.  Αν θέλεις χαμηλό κόστος, χαμηλή ακρίβεια, μεγάλες διαστάσεις, και ο στόχος σου είναι ας πούμε να δουλεύεις  μόνο ξύλο, αυτό που φτιάχνεις είναι η μόνη λύση, για να το πετύχεις.  Τα linear guides και τα ballscrews κυριολεκτικά εκτοξεύουν το κόστος της κατασκευής (αλλα και την ακρίβεια της).  Οπότε καλύτερα ένα CNC με σπιτικές γλίστρες παρά καθόλου CNC !!! Οπότε προχώρα!!!

Οπότε προχώρα, προσπαθώντας σε αυτά που φτιάχνεις να μην έχεις τζόγους,  οι άξονες σου να κινούνται όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ελεύθερα, και να το φτιάξεις έτσι ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις ανα πάσα στιγμής παραλληλότητα και καθετότητα αξόνων.

Όσο για την βίδα που βρήκες πιστεύω πως είναι μια χαρά. Μου δούλεψαν οι ντίζες οπότε θα δουλέψει καλύτερα. Το Παξιμάδι της βίδας έχει καθόλου παίξιμο- τζόγο μπρος πίσω; Εάν ναι μπορείς να φτιάξεις δικά σου παξιμάδια από τεφλόν χωρίς την χρήση τόρνου με πολύ καλό αποτέλεσμα...

Καταλαβενω αυτά που λέτε παιδιά.

 

Αν δεν πάθω δεν θα μάθω.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Και στο κάτω κάτω  το πρώτο είναι βρε παιδιά , πρέπει να κάνω λάθη αλιος πώς θα μάθω.

 

Δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με τέτοιου είδους μηχανήματα.

 

Πάντως σας θέλω από κοντά έτσι!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Πολύ σωστά τα έθεσε ο Νίκος, και χαίρομαι που και εσύ lagostino έχεις μια θετική άποψη και δεν το βάζεις κάτω στις δυσκολίες. Το ότι έχεις κωνικά ράουλα (το οποίο δεν μπορούσα να διακρίνω από τις φωτογραφία), είναι πολύ σωστό και θετικό ως προς το μάζεμα των τζόγων. Επίσης αυτό που σου έγραψε σε γενικές γραμμές ο Νίκος, ισχύει ότι όταν θες ένα cnc για να κατεργαζεσέ ξύλο, χωρίς πολλές ακρίβειες, φτιάχνεις ένα μηχάνημα γρήγορα και φτηνό. Δεν υπάρχει λόγος, όταν η ακρίβεια δεν είναι το παν, να δώσεις πολλά χρήματα για έναν σκοπό που δεν θα χρησιμότητα και ουσία.

Από την μεριά μου, άλλα όπως βλέπεις και από τα υπόλοιπα παιδιά, θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια όταν αυτή παραστεί. Οπότε το σύνθημα είναι προχώρα γερά και δυνατά.

 

Θυμάστε της πρώτες φωτογραφίες που ανέβασα!!!!!

το δευτερο μερος!!!!!!!!!!!!

 

Ανεβασμένα αρχεία
  • Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία

Χμμ Ενδιαφέρον αλλαγές lagostinos. Βλέπω βαγωνάκια στον Y.

Να σε ρωτήσω κάτι όμως, Γιατί η φωτογραφίες ίσως να με ξεγελάνε. Πόσο απέχουν οι 2 μπάρες μεταξύ τους στον Χ (μήπως απέχουν υπερβολικά πολύ )? Το κάτω μέρος του Ζ πόσο απέχει απο το τραπέζι?

 

ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Ζ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 20 cm.

ΟΙ 2 ΜΠΑΡΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ Η ΚΑΘΕΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Οι οριζόντιες μπάρες του Χ.

 

Σελίδες12