Forum

Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να μπορείτε να δημιουργείτε θέματα και να απαντάτε .

Αμοιβαία εμπιστοσύνη;

Σελίδες123

Γι αυτό αναφέρομαι στο θέμα της εμπιστοσύνης, επειδή σε συναλλαγές μεταξύ μας είναι βασική προϋπόθεση. Και εγώ, ζητώντας του να μου καταθέσει τα χρήματα θα μπορούσα να μην του στείλω τα πράγματα, δεν είναι όπως στο ebay όπου μεσολαβεί εκείνο για τις αγορές/πωλήσεις. Θα ήταν καλύτερα μάλλον, μια και δεν ήταν βέβαιο ότι του κάνουν τα σέρβο, να του ζητούσα να μου καταθέσει τουλάχιστον ένα μέρος του ποσού, τα μισά ίσως ως ένα είδος εγγύησης. Αν ξαναπαντρευτώ θα ξέρω να χορεύω καλύτερα που λένε. Να είσαι καλά. 🙂

ʼποψη μου είναι ότι πρέπει να του ξανατηλεφωνήσεις. Είναι πιθανό να μην πάει να το αποφύγει αλλά να αδιαφόρησε αφού εσύ δεν τον ξανενόχλησες. Όχι βέβαι ότι εγκρίνω μια τέτοια συμπεριφορά.

Είναι κι εκείνη η άτιμη η αξιοπρέπεια που μπαίνει στη μέση και δεν θέλεις να παρακαλάς για το εντελώς αυτονόητο: Το να είναι κανείς συνεπής με τις υποχρεώσεις του. Ευχαριστώ πάντως.

[quote=dzolotas;65851]Είναι κι εκείνη η άτιμη η αξιοπρέπεια που μπαίνει στη μέση και δεν θέλεις να παρακαλάς για το εντελώς αυτονόητο: Το να είναι κανείς συνεπής με τις υποχρεώσεις του. Ευχαριστώ πάντως.[/quote]

Εχεις δικιο φιλε μου , βλέπω οτι μοιάζουμε.

[img]http://www.cnchobby.gr/images/emoticons/difus_fishing.gif[/img]Καλησπερα, Στειλε μου με ΠΜ το ονομα του μελους.
ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προσπάθησα αλλά λαμβάνω μήνυμα ότι το mailbox σας είναι πλήρες και είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η αποστολή αν δεν ελευθερωθεί χώρος. Και με email επίσης που δοκίμασα δεν γίνεται. Ευχαριστώ.

Λοιπόν καλησπέρα και από μένα.

Καταρχήν ποτέ δεν στέλνουμε πράγματα, χωρίς να πάρουμε το σχετικό αντίτιμο. [b]Αυτό σαν κανόνα[/b]. Εδώ δεν είναι site αγοραπωλησιών, άλλα forum συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων. Υπάρχει το σχετικό τμήμα (που καταχρηστικά δίνεται προς διευκόλυνση), αλλά αυτό δεν έχει την μορφή προστασίας κανενός μέλους στις μεταξύ τους συναλλαγές. Η στήλη αυτή είναι μόνο αγγελίες (ζητείται - πωλείται) καθαρά για άμεση εξυπηρέτηση μεταξύ των δυο ενδιαφερόμενων μελών.

Δεύτερον δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε ονόματα για κανέναν λόγο. Μετά το σχετικό άρθρο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, απαγορεύεται η δημοσίευση - αναδημοσίευση οποιασδήποτε μορφής που μπορεί να είναι κάτω από την προστασία προσωπικών δεδομένων, εκτός και αν υπάρχει σχετική εισαγγελική παρέμβαση, που επιτρέπει, είτε και επιβάλλει σχετική δημοσίευση μετά από δικαστική απόφαση (όπως για παράδειγμα το όνομα ενός παιδεραστή).

Η διαχείριση του forum καθώς και τα σχετικά μέλη δεν μπορούν να πάρουν θέση, ούτε και επιτρέπουν τέτοιες ενέργειες λαϊκού δικαστηρίου. Για αυτή την υπόθεση υπεύθυνα είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Ακόμη και αν δημοσιευτεί το όνομα του μέλους που μπορεί ή μπορεί να μην έκανε αυτά που καταλογίζει το έτερο μέλος, μπορεί να θεωρηθεί συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσώπου και επιφέρει σχετικές ποινές. Ξανά, για αυτή την υπόθεση ή και όποια άλλη υπόθεση νομικού χαρακτήρα υπεύθυνα είναι τα σχετικά αρμόδια ελληνικά δικαστήρια.

Φίλε dzolotas λυπάμαι ειλικρινά για το φέρσιμο αυτού του ατόμου, εφόσον έκανε αυτά που του καταλογίζεις και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο για να επιλυθεί το θέμα σου. Αυτό να το πράξεις και τα όποια έξοδα δικηγόρου και δικαστικά έξοδα προκύψουν, μην αγχώνεσαι τα πληρώνει αυτός που προκάλεσε τον άλλο να καταθέσει αγωγή. Επειδή εδώ δεν είμαστε νομικοί (και γενικά μην ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός), δεν μπορούμε να σου προσφέρουμε κάποια λύση, για αυτό κοίταξε να βάλεις δικηγόρο.

Με εκτίμηση
Όμηρος Πελτέκης

Από την αρχή παρά τις δικαιολογημένες παροτρύνσεις ήμουν επιφυλακτικός για κάτι τέτοιο. Η διαπόμπευση ενός μέλους σίγουρα δεν συνάδει με το επίπεδο του forum που ξέρω ότι είναι υψηλό. Έχοντας μάλιστα και την επίσημη άποψή σας ως διαχειριστή, ζητώ από όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην συζήτηση να θεωρήσουν λήξασα την υπόθεση. Όπως ήδη ανέφερα σκοπός μου ήταν να τονίσω την σημασία της εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά.

Δοκιμασε να τον ξαναπαρεις τηλεφωνο και πες του οτι αν δεν διευθετησει το θεμα θα παρεις τηλεφωνο την αστυνομια.
Κανεις δεν θελει μπλεξιματα με την αστυνομια οποτε πιστευω οτι αν δεν εχει λεφτα να σου δωσει θα στα στειλει πισω.

Αν και όπως σου είπα δεν είμαι νομικός, αυτό που λέει ο flinstone δεν έχει άδικο. Έχει μια βάση. Η δική μου προσέγγιση, για να μην μπεις σε έξοδα, απλά πλήρωσε ένα δικηγόρο να τον πάρει τηλέφωνο και να τον προειδοποιήσει ότι θα καταθέσεις αγωγή και για να μην καταφύγετε σε δικαστήρια, να το επιλύσετε το θέμα συναινετικά. ʼποψη μου και πιστεύω ότι θα πιάσει σίγουρα. Ακόμη και να μην φοβηθεί (που θα φοβηθεί) σίγουρα θα έχεις κάνει μια νόμιμη ενέργεια και συνεχίζεις παρακάτω με ότι σου πει ο δικηγόρος. Μην φοβάσαι τα έξοδα τα πληρώνει σε χαμένη δίκη ο αντίδικος. Αυτό πίστεψε, έτσι είναι.

Και να ξέρεις ότι πολλοί επιδιώκουν τέτοιες καταστάσεις, γιατί βγάζουν χρήμα από δίκες. Δηλαδή, για ψυχική οδύνη, για διαφυγόντα κέρδη, για εξαπάτηση με ενδεχόμενο δόλο, για να ασχοληθείς με την υπόθεση άφησες τις δουλείες σου και άλλα πολλά. Που ένας "γάτος" δικηγόρος τα ζητάει και μάλιστα με υψηλά ποσά και συνήθως τα κερδίζει. Δεν νομίζω ότι ο τύπος θα θελήσει να μπλέξει. Στην καλύτερη περίπτωση θα βγάλεις χρήματα, στην χειρότερη θα πάρεις πίσω τα πράγματά σου και να εύχεται να μην τα έχει χαλάσει......

Σελίδες123