Forum

Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να μπορείτε να δημιουργείτε θέματα και να απαντάτε .

Εντολη απο MAX 3

Καλησπερα,πως μπορω να δωσω εντολη στο MAX3 για να δουλεψη το ρουτερ μαζι με την κινιση του του CNC?εχω τον πινακα TB5660 3 AXIS.<div>Ευχαριστω.</div>[font=arial,helvetica,sans-serif][size=10px][/font][/size]

Γίνε ποιό σαφής. Τι εννοείς ρούτερ; Μήπως εννοείς το spindle; και αν εννοείς το spindle θέλεις να ξεκινάει από το g κώδικά;
Εξήγησε τώρα πώς δουλεύει;

Και εγω δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο που ζητας
Μεντευω
Μαλλον θελεις να ξεκινησεις το spindle κοινος αυτο που γυριζει το μαχαιρι στο καθετο αξονα.
Αν εχεις κανει σωστα τις συνδεσεις και εχεις ορισει σωστα τα πιν η εντολη ειναι Μ3 για να ξεκινησει και Μ5 για να σταματησει.
Αυτα αντιστοιχουν στη γλωσσα του mach3 στο DoSpinStart() και DoSpinStop().

Μεσα στο gcode αρκει να βαλεις το M3 στην αρχη και το Μ5 στο τελος.
Αυτα βεβαια υα επρεπε να στα βαζει το προγραμμα που παραγει το gcode απο μονο του.

Δωσε περισσοτερες λεπτομεριες τι θελεις να κανεις.

Ετσι ειναι οπως μου τα γραφετε ειναι,θελω να ορισω μεσα απο το MAX την εντολη να παιρνει στροφες το τρυπανι με το ξεκινημα του cnc,και να σταματα οταν τελειωνει την εργασια,τι πρεπει να κανω στο προγγραμα του max?
που πρεπει να δωσω εντολη στον πινακα?(αν καταλαβα καλα πρεπει να ειναι το 1@3 στον πινακα TB5660)
το router που εχω ειναι 220v.

Τι σχέση έχει το TB5660; Αυτό είναι driver (οδηγός) για step motor.

από τα συμφραζόμενα θΈΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΉΣΕΙ
ποια είναι η συνδεσμολογία του spindle στην πλακέτα, ώστε να πάρει εντολή να ξεκινήσει το spindle

Η πλακέτα εχει ενα ρελέ το οποίο ενεργοπειται μέσα απο τις εντολές του Gcode όπως ανέφερε παραπάνω ο Μηνάς.
Επειδή δεν ξέρω αν αντέχουν οι επαφές του ρελέ για το spindle σου καλό είναι να βάλεις να ενεργοποιεί ενα δεύτερο ρελέ .

η εντολη Μ3 ενεργοποιεί την output #
απο το port & pins πρωτα πήγαινε στη output signal και στο output #1 κανε το enable και δίπλα βάλε το ποδαρακι που έχεις συνδεσει το ρελε στη παραλληλη.
Επειτα πηγαινε πιο δεξια στο spindle control και πανω αριστερα στο καρτελακι γραφει clockwise M3 output
μεσα στο κουτακι βαλε το 1 αν δεν το εχει