Forum

Πρέπει να κάνετε είσοδο στο σύστημα για να μπορείτε να δημιουργείτε θέματα και να απαντάτε .

Αγορα VARIABLE FREQUENCY DRIVE INVERTER

Σελίδες12

Χαιρετώ την όμορφη παρέα. Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε αν κάνει αυτό http://www.ebay.com/itm/272042784331?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 για την δουλειά που το θέλω.
Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω το παραπάνω εργαλείο για να μπορέσω να αυξήσω τις στροφές στον τόρνο μου μιας και από το κιβώτιο του φτάνει μέχρι τις 750. Το μοτέρ του τόρνου είναι 750 watt
Επίσης θέλω να το βάλω και σε ένα μοτέρ 380 watt που έχω προσαρμόσει σε μια πριονοκορδέλα καθώς και μελλοντικά θα μπει σε ένα ταινιολειαντήρα που θα φτιάξω με μοτερ μάλλον 750 watt ή 1500 watt .
Όλα τα παραπών μοτέρ είναι τριφασικά και στο εργαστήριο μου έχω τριφασικό ρευμα.
Φυσικά δεν θα είναι και τα τρία συνδεμένα πάνω του.
Το σκεπτικό μου είναι να του δώσω κανονικά τροφοδοσία με τριφασικό και στην έξοδό του να βάλω ένα τριφασικό φις θηλυκό όπου θα συνδέω τα παραπάνω μοτερ από το εκάστοτε μηχάνημα.
Είναι εφικτό αυτό που σκέπτομαι η θα κάνω παπαριά;
Επίσης ισχύει ότι το ινβέρτερ πρέπει τουλάχιστον θα έχει τα διπλάσια ονομαστικά KW από το μοτέρ που θα συνδεθεί πάνω του;

Δεν κανει αυτο ειναι για πολυστροφα spindles

[quote=flintstone;67564]Δεν κανει αυτο ειναι για πολυστροφα spindles[/quote]

Είσαι σίγουρος ότι δεν κάνει;
Αυτός λέει στα χαρακτηριστικά του
This VFD can be used for constant torque loads(such as hard starting:Air conpressor,HVAC units) and variable torque loads(such as pumps,fans,etc) Itcan be used as a motor speed control and a phase converter.The inpute for this VFD is 1 or 3 phase as you like.You can control different speed when you usethis VFD.Most of our customers bought this VFD from us to use for:Lathes,Mill,car Hoists,Pumps&conveyors,etc.This item use sine wave PWN(SPWM) for the control system and performace excellently.

Δεν είμαι εξπέρ στα αγγλικά, αλλά από τα λίγα που καταλαβαίνω αυτος λέει ότι κάνει
Αν δεν μεταφράζω λάθος λέει ότι το χρησιμοποιούν σε τόρνους φρέζες αντλίες ανεμιστήρες κτλ. Λέει ότι μπορεί να γίνει ρυθμηστής στροφών,μπορεί να πάρει και μονοφασικό και να το μετατρέψει σε τριφασικό και επίσης να σκατσάρει φάση άρα και φορά περιστροφής. Κάνω λάθος;

1: Κάνει και με το παραπάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (βασικά είναι πολύ μεγάλο και μάλον τεράστιο)
2: Βάζουμε inverter όσο είναι το μοτέρ ΔΕΝ χρειάζεται ούτε χιλιοστό πιο πάνω (έχω βάλει μερικές χιλίαδες σε βιομηχανικές εφαρμογές και πάντα έβαζα όσο είταν το μοτέρ)
3: Μερικά inverter έχουν περιοχή από 0 έως 200Ηζ ΑΥΤΑ ΔΕΝ κάνουν για spindle και όχι τα 0 - 400 δεν κάνουν για τόρνο το αντίθετο κάνουν ΓΙΑ ΟΛΛΑ.
Ηλίας

Βάλε το κάνει.
Επειδή όμως δέν είναι vector στίς χαμηλές στροφές (κάτω από 5Hz) δέν θα έχεις μεγάλη ροπή.

Δεν ειναι vector η huanyang βγαζει τα sl series που ειναι vector και κανει.
Απο την ιδια την huanyang οταν ειχα το ιδιο ερωτημα με εσενα μου ειπανε να παρω sl series και οχι hy series

[quote=elias54;67566]1: Κάνει και με το παραπάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (βασικά είναι πολύ μεγάλο και μάλον τεράστιο)
2: Βάζουμε inverter όσο είναι το μοτέρ ΔΕΝ χρειάζεται ούτε χιλιοστό πιο πάνω (έχω βάλει μερικές χιλίαδες σε βιομηχανικές εφαρμογές και πάντα έβαζα όσο είταν το μοτέρ)
3: Μερικά inverter έχουν περιοχή από 0 έως 200Ηζ ΑΥΤΑ ΔΕΝ κάνουν για spindle και όχι τα 0 - 400 δεν κάνουν για τόρνο το αντίθετο κάνουν ΓΙΑ ΟΛΛΑ.
Ηλίας

[/quote]
Δεν ξέρω αν είναι τεράστιο μιας και δεν έχω εμπειρία από τέτοια. Η διαφορά στην τιμή με ένα μικρότερο δεν είναι σημαντική και με το σκεπτικό ότι το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το αντίθετο όχι λέω να πάρω αυτό.
Οπότε είναι εφικτό να βάλω μια πρίζα στην έξοδο και να συνδέω οποιοδήποτε μοτέρ ;
Με το ινβέρτερ θα χάσει δύναμη το μοτέρ;

[quote=cnc_freak;67567]Βάλε το κάνει.
Επειδή όμως δέν είναι vector στίς χαμηλές στροφές (κάτω από 5Hz) δέν θα έχεις μεγάλη ροπή.[/quote]
Στα 50 Hz το μοτερ δεν θα έχει τις κανονικές του στροφές; Το ζητούμενο είναι η αύξηση των στροφών. Για πιο λόγο να δουλέψει τόσο χαμηλά με 5 Ηz ;

"Στα 50 Hz το μοτερ δεν θα έχει τις κανονικές του στροφές; Το ζητούμενο
είναι η αύξηση των στροφών. Για πιο λόγο να δουλέψει τόσο χαμηλά με 5 Ηz
;"

Στα 50Hz θα έχει ακριβώς τις στροφές του.

Χαμηλότερα θα χρειαστείς αν ας πούμε θ'ελεις να κόψεις σπείρωμα 6mm βήμα και έχεις αργά αντανακλαστικά ή σου αρέσει να χαζεύεις την ώρα που κόβει το σπείρωμα 😛

Πάντως θα ζήσεις και χωρίς να το δούλέψεις κάτω από 5Hz. Απλά σου έδωσε μια πληροφορία να την έχεις και να πορευτείς ανάλογα.

Κατ' αρχάς ο cnc_freak ανέφερε τα 5Hz για να τονίσει τη βασική διαφορά μεταξύ των 2 τύπων. (και καλά έκανε !!! )
Στο σχολείο στα θρησκευτηκά (στο μάθημα της γεωγραφίας δηλαδή) έμαθα ότι οταν στα 50 έχουμε 750στρ. στα 5 έχουμε 75, με αυτές ψήνουμε ΜΟΝΟ κοκορέτσι, αλλά λόγω μεγέθους του τόρνου, μάλον μόνο σουβλάκι, τώρα αν βάλεις φωτιά πάνω στο κρεβάτι για ένα σουβλάκι δικό σου θέμα.........
Στο διά ταύτα.
Το "όσο πιό μεγάλο τόσο πιό καλό" αν ύσχειε παντού, θα κυκλοφορούσαμε όλοι με νταλίκες.
Στην πράξη.
Βάλε το inverter, στην έξοδο θα βάλεις μαγνητοθερμικά ένα για το κάθε μοτέρ με το ον οφ θα ενεργοποιείς το μοτέρ που θέλεις ή ακόμα και όλα μαζί μιά και η ισχύς είναι αρκετή.
Με τα μαγνητοθερμικά εκτός της ευκολίας (ον οφ) ΡΥΜΙΖΕΙΣ και την ένταση κάθε μοτέρ για να έχεις ΚΑΙ προστασία (κάτι που με μεγάλο inverter πάντα χάνουμε)
Ηλίας

ʼσχετο και σχετικό, για να πηγαίνει μέχρι 750rpm, μήπως το spindle του τόρνου είναι με plain bearings και αρα δεν είναι σχεδιασμένος για παραπάνω στροφές;

Σελίδες12